Segítesz ebben? Le is van vezetve, mégsem értem.
A regisztrált csatorna-áramok pA nagyságrendűek (piko -10^-12)
Mekkora töltés ez, ha a kapu 2 ms ideig van nyitva ?
Q=I*t (2 pA*2 ms)=4*10^-15 As
Egy coulomb (C) az a töltés mennyiség, amely 1A áramerősségesetén (1s)alatt átfolyik a vezetőn (csatornán)
1C=6,2×10^18 elemi töltés
Egy csatornán tehát ~24*10^3 ~ 2,4*10^4 töltés áramlott át
Ha ez Na+ akkor ennyi ion, ha Ca2+ez akkor a fele!
Honnan jön az 4*10^-15?
Nem értem miért kevered ide az elemi töltést. Nem az a feladat, hogy megmond hány mol fémion ment át a csatornán, hanem, hogy mekkora töltés.
Honnan jön a 4*10^-15? Hát összeszorzod az ampert (2 pikoamper) az idővel.
Ez lesz a 2 ms alatt átment töltés mennyisége (ms= mikroszekundum. Ez a feladat végeredménye!
Semmi értelme ezt még egyszer megszorozni az elemi töltéssel (ami egyébként egy mol elektron töltését jelenti).
Ha a kiszámolt 4*10^-15 -t nem megszorzod az elemi töltéssel, hanem ezt ELOSZTOD az elemi töltéssel, akkor megkaphatod, hogy hány MOL nátrumion ment át 2ms alatt. Persze nem ez volt a kérdés. (Ha kálciumion ment volna át, akkor feleannyi mol)
Ja, akkor így már oké, köszi!
Csak elég sötét vagyok fizikából és ez volt egy dián, azt hittem, hogy az egész egy feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!