Hogyan kell meghatarozni a kocsik mozgassebessegenek abszolut erteket es iranyat?
Figyelt kérdés
2 konnyen mozgo kocsi 2 kg es 6 kg tomegukiskocsi egymassal szemben 2 m/s illetve 3m/s sebesseggel mozog.utkozes utan a kocsik egyseges egeszkent mozogtak tovabb.2011. nov. 30. 20:00
1/7 anonim válasza:
Lendületmegmaradás tétele szükséges hozzá.
2/7 anonim válasza:
2,39m/s sebességgel a 6 kg tömegű test eredeti mozgási irányával megegyezően.
3/7 anonim válasza:
Második vagyok: kiszámolod az E=1/2 * m* v2 képlettel mindkettő mozgási energiáját, nagyobbikból kivonod a kisebbet és ezt az energiát behelyettesítve fenti képletbe 8 kg tömeggel számolva megkapod az eredményt...
4/7 anonim válasza:
Drága második, hamis a feltételezésed. Az energiamegmaradás csak rugalmas ütközés esetén érvényes, ami ebben az esetben nem következik be ("egyseges egeszkelnt mozogtak tovabb").
5/7 anonim válasza:
Második vagyok.. Oké, kíváncsian várom számszerű válaszod.
A fizikai feladatokban, ha nincs külön kikötés, akkor sok mindent (az igen bonyolult számítást elkerülendő) erős egyszerűsítéssel számolnak. Én olyan módon számoltam, amelyben nem vettem figyelembe azt, amit nem adtak meg.
6/7 anonim válasza:
Próbáltam a Kérdezőt rávezetni a megoldásra, de ha Veled sem működött, tényleg nem várható el.
Az impulzus zárt rendszer esetén megmaradó mennyiség.
I1 = m1*v1 + m2*v2
I2 = (m1+m2)*u
I1 = I2
(tekintsük a nagyobb kocsi irányát pozitív iránynak)
- 2*2 + 6*3 = 8*u
u = 1,75 m/s
A két kocsi sebessége 1,75 m/s lesz, a nehezebb kocsi irányában.
(+1) Ha ezeknek az energiáját kivonjuk az eredeti mozgási energiák összegéből, megkapjuk az ütközésnél elveszett energiát.
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom!
2011. dec. 1. 13:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!