Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van olyan magasságmérő ami...

Van olyan magasságmérő ami nem GPS alapon működik? 30km feletti használatra.

Figyelt kérdés
2011. nov. 24. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Persze hogy van. Például a gravitáción alapuló torziós inga (Eötvös Loránd). De egyszerűbb egy olyan szerkezet, amely rádió- vagy más hullámok visszaverődésén alapuló méréssel dolgozik (közönségesen lokátor).
2011. nov. 24. 19:44
 2/5 A kérdező kommentje:
És ilyet lehet valahonnan szerezni? :)
2011. nov. 24. 21:50
 3/5 anonim ***** válasza:
a legegyszerőbb klasszikus műszerek a barometrikus magasságformulán és légnyomásmérésen alapulnak
2011. nov. 25. 20:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Katonailag használnak oxigénszintmérőt is (lehet h még csak tesztelik), mivel az O2 szint minden magasságban ismert és helytől függetlenül csak a magassággal változik, így a lopakodók rádióhullám kibocsájtása nélkül 10 m pontossággal meghatározhatják helyzetüket.

Mondjuk 30 km kva magasan van.

2011. nov. 26. 20:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Tudom, régi a kérdés, de azért válaszolnék: én úgy tudom, hogy az egyszerűbb magasságmérők légnyomás alapján mérnek. Ilyenek vannak pl. az ezzel rendelkező órákban is. Kérdés, hogy kinek és mire kellene használni 30 km magasságban.
2015. jan. 7. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!