Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nem értek valamit. Tudnátok...

Nem értek valamit. Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Tehát ugyebár a föld gömb alakú, ha a gömb alakú földnek egy ember az alján van, ha a világűrből nézzűk a földet, akkor ő hogyhogy nem fejjel lefele áll? Bocsánat ennél érthetőbben nem tudtam megfogalmazni. :(
2011. nov. 23. 18:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a világűrből nézzük "fejjel lefelé áll" bár ez relatív, a szemlélő helyzetétől függ, az űrnek sincs teteje vagy alja
2011. nov. 23. 18:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A világűrben értelmét veszti a fennt és lennt, a Földön pedig az ember a Földhöz "tapad". Tehát a déli sarkon ellentétes irányban áll, mint az északi sarkon, ugyanígy a Föld bármely más 2 szemben lévő pontján. De ők ebből semmit nem érzékelnek, mert sem egymást nem látják, sem nem tér el a helyzetük a megszokottól.
2011. nov. 23. 18:39
 3/8 ...Angéla... válasza:
0%

A válasz egyszerű:

Mágneses gravitáció.

A Föld közepében van egy mag,azt hívják a Föld magjának.Ez a mag mágneses erővel rendelkezik.Ezért nem esünk le a Földről.

Amúgy meg a kérdésed válasza:

Azért mert, A VILÁGŰRBŐL OLYAN MINT EGY VAKONDNAK A FENEKE.NEM LÁTOD DE OTT VAN.

2011. nov. 23. 18:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Most már értem. Köszönöm szépen a válaszokat! Ez már rég óta foglalkoztatott engem. :)
2011. nov. 23. 18:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Mágneses gravitáció?"

Mágnesesség tart minket a földön?"

Mindig tanul valami újat az ember:D

2011. nov. 23. 18:56
 6/8 A kérdező kommentje:
Rnold bocsi a hülye megfogalmazásom miatt, de máshogy nem tudtam leírni :D
2011. nov. 23. 19:01
 7/8 anonim ***** válasza:

nem a mágnesesség tart minket a földön, lol

amúgy az űrben nincs fen és lent, mivel ott nincs gravitáció

2011. nov. 23. 19:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Ne keverjük a gravitációt a mágnesességgel! Valóban, hasonló a 2 viselkedése, de teljesen más az oka. A gravitáció azért hat rád, mert anyagból, (tömegből vagy) ezért hívják tömegvonzásnak. Minden tömeg között fellép, csak kis tömegeknél észrevehetetlen.
2011. nov. 23. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!