Igaz az, hogy az elektromos energiát nem lehet tárolni, ezért az erőművek állandóan "mennek" és ezért van az is, hogy az éjszakai áram pl. olcsóbb, mert hogy úgyis "elvész", elhasználódik?
bocs de hülyén és félreérthetően fogalmaztam a forgógenerátorral mivel a generátor forog és igy működik
de amire céloztam az egy felpörgetett generátor ami gerjeszés nélkül gorog mindaddíg mig ki nem akarják belőlle nyerni az energiát
Sajna gravitációs térben rossz a hatásfoka
amugy halmajugra közelében lakom és hidd el ijjesztőem perceg a GM
komoly, kemény gamma
Korábbi válaszolónak... a fúziós reaktorok (mint pl. az említett Tokamak-reaktor) lehetnek a jövő, régen az atomra is ugyanilyeneket mondtak...
Ha a fúzió létrejött a plazma nem hűl ki, és kinyerhető a hőenergia... Ha meg nem tudják kordában tartani akkor sem válik veszélyessé mint egy atomerőmű, hanem maximum elolvad a kamra a hő miatt...
(az angol wikipedia kiválóan leírja a Tokamak működésést)
ebben a formában nem igaz.elektromos energiát lehet tárolni(elem,akksi)a váltakozó áramot azt nem lehet csak a benne lévő energiát pl.mint azt már előttem megírták,vizet szivattyúzunk egy hegyen levő tározóba majd,ha kell az energia generátort hajtatunk meg vele.hát ez a forgógenerátor egy igen nagy baromság gravitációs térben nem igazán működik? hát ez egy mágneses térben gerjesztett tekercs annak mindegy mekkora a gravitáció!!!
amúgy a szabályozáshoz annyit,hogy a generátor forgórésze egy elektromosan gerjesztett mágneses erőtér amit elektromos úton szabályoznak. így így fordulatszám ÁLLANDÓ,hogy meglegyen az ötven herz.
13 32 nek
Saját gyártmány 500 voltos 6mm végablakkal, beta érzékelés kizárva....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!