Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mire lehet számítani? Lehet...

Mire lehet számítani? Lehet egy új özönvíz?

Figyelt kérdés
Azt olvastam,hogy 20 év alatt elolvad az északi sark jege,ha ilyen ütemben folytatódik a felmelegedés.
2009. máj. 4. 12:13
1 2
 1/11 anonim válasza:
51%
Globális felmelegedésnél inkább világméretű szárazságra lehet gyanakodni... :((
2009. máj. 4. 12:39
 2/11 anonim válasza:
59%

Első válaszoló vagyok: Jut eszembe, hogy a Bibliában az Úr megesküdött, hogy soha többet nem borítja el a földet özönvízzel. Íme: "Szövetséget kötök ti veletek, hogy soha ezután el nem vész özönvíz miatt minden test; és soha sem lesz többé özönvíz a földnek elvesztésére." (1Mózes 9,11)

És monda az Isten: Ez a jele a szövetségnek, melyet én örök időkre szerzek közöttem és ti köztetek, és minden élő állat között, mely ti veletek van: Az én szivárványívemet helyeztetem a felhőkbe, s ez lesz jele a szövetségnek közöttem és a föld között. (1Móz9,12-9,13)

:)

2009. máj. 4. 12:51
 3/11 anonim ***** válasza:
51%

Ugyanezt akartam mondani.

Szerintem a világ vége - term.tud-os szempontból - az éhínség és a víz hiánya fogja okozni.

Hogy amúgy mi és mikor, azt nem tudja senki.

2009. máj. 4. 13:37
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
De érdekes, hogy a Déli sarkon meg vastagszik a jégtakaró. Szal lehet, hogy az Északi-féltekén szárazság meg hőség lesz, és a Délin pedig egy kissebb jégkorszak.
2009. máj. 4. 13:49
 5/11 anonim ***** válasza:
25%

Az északi sarki jég elolvadása (Grönlandot leszámítva) nem növelné a világtenger vízszintjét, mert ugye úszó jég.

A déli sark már egy kicsit rumlisabb, de én is úgy tudom, hogy érdekes módon ott nem tapasztaltak nagymértékű olvadást.

2009. máj. 4. 15:05
 6/11 anonim ***** válasza:

Amúgy kajak a Bibliában olyan igazságokat írnak,hogy csak lesek.Nem vagyok vallásos,illetve hiszek egy felsőbb rendűben de úgy egyház szinten nem csak apám,ő meg folyton ezt nyomja.Múltkor mondja,hogy olvasta,hogy a sárgák(ergo ázsiaiak) ellepik a földet és nézd,mennyi van mindnhol:DJah és ők veszik át az irányítást:DÉs nézd,japán a 2.legnagyobb gazdaság a világon.Mondjuk ennek örülök,mert japán mániás vagyok:D

Szóval inkább tényleg szárazság lesz a glob.felm.miatt:S

2009. máj. 4. 15:35
 7/11 anonim ***** válasza:
36%

A "régi" özönvíz sem volt!

Pontosabban az csak a Földközi-tengert érintette... persze, aki ott volt, annak ez tényleg özönvíznek tűnt.

2009. máj. 4. 15:49
 8/11 anonim ***** válasza:

Az a 20 év csak egy becslés a sok közül. Túl bonyolultak az óceáni áramlatok és a légköri jelenségek, hogy manapság már hatékonyan modellezhetőek legyenek. De az biztos, hogy a néhány évtized, mondjuk fél évszázad a megfelelő nagyságrend. Mondjuk Magyarországot direktbe nem érinti a tengerszintemelkedés, nem vagyunk olyan alacsonyan.

Az Antarktisz jegéről azt hallottam, hogy az egyik felén olvad, a másikon fagy. De ez azért van, mert van egy csomó tengeráramlás. Mondjuk az Atlanti-óceán északi részén van a Golf-áramlat. A globális átlaghőmérséklet növekedésével olvad a sarki jég, ami azt hiszem, valamiért főleg édesvízjég. Ez hígítja a tengert, és az áramlás működésébe bezavar, mert a sókoncentrációtól függ a víz sűrűsége. Eddig ez az áramlás fűtötte Európa ÉNY-i részét, de ha lelassul, netalántán megáll, az Európában senkinek sem jó. Hogy a felmelegedés máshol mit okozhat, arról nem olvastam. Ez is, amit leírtam, csak egy elképzelés, de biztos van rá modell is.

2009. máj. 8. 00:32
 9/11 anonim ***** válasza:
50%

A válasz megírásának időpontja: 05-04 15:49

Csak úgy közlöm veled, hogy nem egyedül a Biblia tudósít az özönvízről. Szinte minden nép eredetmondáiban, őstörténeteiben találunk utalást rá, és tudományos vizsgálatok is bizonyítják, hogy volt özönvíz. Magyarországon is több mészkőben lenyomódott tengeri maradvány található, meg egyéb tengerre utaló jelek. Szerintem ez sem a véletlen műve.

2009. máj. 8. 08:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Nyílván az írások, valami olyan eseményt rögzítettek, amik az egész bolygót érintették. Találtak az amerikai őslakosok legendáiban is özönvízes pusztítást, és ami még érdekesebb az azhogy az írások szinte ugyan arra az időpontra utalnak vissza. Szal vmi történt: nagyobb meteor becsapódot az óceánba és így szökőárat okozott, vagy egy ócenái caldera kitört, és ez okozott szökőárat, vagy volt egy sorozatos óceáni földkéreg csuszamlás, ami ismét szökő árat okozhatot.

Amit még a geológusok megállíptottak, az azhogy kb 50 ezer évet késik egy caldera kitörése. És ráadásul vmiért a szinte teljes életet kioltó katasztrófák majdnem rendre 65 millió évenként történtek. és a dinók 65 millió éve pusztultak ki egy természeti katasztrófa miatt.

Egyet viszont remélek: már csak a hecc kedvéért azt megnézném hogy az emberiség hogyan fog ki pusztulni. Önmaga által vagy egy természeti katasztrófa miatt.

2009. máj. 8. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!