Minek a hatására történt az ősrobbanás ha előtte nem volt semmi, se tér se idő?
Valóban nem volt olyan, hogy "előtte".
"Egy magyarázat" az ősrobbanás azért következett be, mert nem volt semmi olyan körülmény, törvényszerűség, stb., ami megakadályozhatta volna. Törvényszerűségek sem voltak.
Persze ez is hülyeség, de jobb nincs.
Még annyit, kogy nem csak "előtte" nem volt, hanem még a téridő kialakulásának sem volt határozott pillanata.
Pedro, én azért nem lennék nyugodt a válaszaidtól.
Kérdező: tömören - próbáld kitalálni, garantált érte a Nobel díj.
A tudományos világ egyébként a fent említett tudós elméletét tartja a még legelfogadhatóbbnak, de nem teljesnek.
"Pedro, én azért nem lennék nyugodt a válaszaidtól."
Nem is megnyugtatásnak szántam. :-D
Csak próbáltam szemléltetni, hogy mennyire keveset tud még az emberiség. A megismerésnek is vannak korlátai. Például a minket körülvevő fizikai valóság, azaz az a téridő szerkezet, amiben létezünk, ami körülvesz minket. Nekünk KIZÁRÓLAG CSAK erről vannak ismereteink, az ezen a szerkezeten túl lévő (vagy nem lévő) dolgokról abszolút SEMMI ismeretünk nincs.
Éppen ezért tökéletesen értelmetlen dolog azon filozofálni, hogy a téridőt magát mi és hogyan hozta létre, hiszen erről semmilyen ismeretünk nincs, a körülményeket sem ismerjük, azaz ebben a témában KIZÁRÓLAG teljesen alaptalan képzelgésekbe tudunk csak kezdeni.
Pedro
elmélet valóban van szép számmal, csak az a bökkenő, hogy a bizonyítékok egyelőre az ősrobbanás megtörténtét támasztják leginkább alá.
(a discvovery- n meg annyi marhaságot leadnak "tudományos" címszó alatt, hogy mellette néha a blikk is megbízható hírforrásnak tűnik)
tegnap 17:41
Majd lesz az is. Nem értem mi bajod a Discoveryvel amikor elismert elméleti fizikusokat hívnak műsoraikba gondolok itt Michio Kaku-ra vagy Stephen Hawkingra.
16:50- nek:
"majd lesz az is"
meglehet.
a helyzet azonban az, hogy jelenleg az ősrobbanás megtörténtére nem "majd lesz", hanem VAN éppen elégséges bizonyíték :D
a discoveryvel meg az a bajom, hogy a néhány valóban értékes műsora elveszik a rengeteg szemétben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!