Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Minek a hatására történt az...

Minek a hatására történt az ősrobbanás ha előtte nem volt semmi, se tér se idő?

Figyelt kérdés
A világban azt lehet észrevenni hogy minden valaminek a hatására történik, és ha ez így van akkor az ősrobbanás se kivétel ez alól, nem? Csak úgy a semmiből tér, idő és energia keletkezik? Na ne. Különben is azt mondják a tudósok hogy a világban mindig ugyanannyi energia létezik, nem vész el csak átalakul. Szóval ha nem vész el akkor nem is keletkezhet. Akkor az ősrobbanásnál végül is kellett hogy jöjjön az az energia valahonnan, nem?
2011. okt. 4. 17:49
1 2 3
 11/25 hollófernyiges ***** válasza:
Van olyan -matematikailag jól megalapozott, konkrét megfigyelésekkel még nem bizonyított- elmélet, hogy létezik negatív energia, és a világegyetem összenergiatartalma pontosan nulla. A részletekről kérdezd Hawkingot :)
2011. okt. 4. 21:12
 12/25 anonim ***** válasza:

Valóban nem volt olyan, hogy "előtte".

"Egy magyarázat" az ősrobbanás azért következett be, mert nem volt semmi olyan körülmény, törvényszerűség, stb., ami megakadályozhatta volna. Törvényszerűségek sem voltak.

Persze ez is hülyeség, de jobb nincs.

Még annyit, kogy nem csak "előtte" nem volt, hanem még a téridő kialakulásának sem volt határozott pillanata.

2011. okt. 4. 21:13
 13/25 hollófernyiges ***** válasza:
Van olyan -matematikailag jól megalapozott, konkrét megfigyelésekkel még nem bizonyított- elmélet, hogy létezik negatív energia, és a világegyetem összenergiatartalma pontosan nulla. A részletekről kérdezd Hawkingot :)
2011. okt. 4. 21:13
 14/25 anonim ***** válasza:
Igen, és a negatív energia az elvileg valahogy a gravitáció.
2011. okt. 4. 22:54
 15/25 anonim ***** válasza:

Pedro, én azért nem lennék nyugodt a válaszaidtól.

Kérdező: tömören - próbáld kitalálni, garantált érte a Nobel díj.

A tudományos világ egyébként a fent említett tudós elméletét tartja a még legelfogadhatóbbnak, de nem teljesnek.

2011. okt. 5. 10:14
 16/25 anonim ***** válasza:

"Pedro, én azért nem lennék nyugodt a válaszaidtól."

Nem is megnyugtatásnak szántam. :-D

Csak próbáltam szemléltetni, hogy mennyire keveset tud még az emberiség. A megismerésnek is vannak korlátai. Például a minket körülvevő fizikai valóság, azaz az a téridő szerkezet, amiben létezünk, ami körülvesz minket. Nekünk KIZÁRÓLAG CSAK erről vannak ismereteink, az ezen a szerkezeten túl lévő (vagy nem lévő) dolgokról abszolút SEMMI ismeretünk nincs.

Éppen ezért tökéletesen értelmetlen dolog azon filozofálni, hogy a téridőt magát mi és hogyan hozta létre, hiszen erről semmilyen ismeretünk nincs, a körülményeket sem ismerjük, azaz ebben a témában KIZÁRÓLAG teljesen alaptalan képzelgésekbe tudunk csak kezdeni.

Pedro

2011. okt. 5. 14:02
 17/25 anonim ***** válasza:
Az Ősrobbanás elmélet nem teljes. Ma mindenhol hajlamosak a felfúvódó univerzum elmélet erőltetni de szerintem a ciklikus univerzum a nyerő. E szerint rajtunk kívül több univerzum is létezhet. Sőt az Ősrobbanás két brán világ ütközése volt és ez a folyamat ismétlődik. Érdemes nézni a Discovery Sciencet azon belül is a Morgan Freeman: a féreglyukon át c. műsorát sok elméletet mutatnak meg benne nagyon érdekes.
2011. okt. 5. 17:21
 18/25 anonim ***** válasza:
38%

elmélet valóban van szép számmal, csak az a bökkenő, hogy a bizonyítékok egyelőre az ősrobbanás megtörténtét támasztják leginkább alá.

(a discvovery- n meg annyi marhaságot leadnak "tudományos" címszó alatt, hogy mellette néha a blikk is megbízható hírforrásnak tűnik)

2011. okt. 5. 17:41
 19/25 anonim ***** válasza:

tegnap 17:41

Majd lesz az is. Nem értem mi bajod a Discoveryvel amikor elismert elméleti fizikusokat hívnak műsoraikba gondolok itt Michio Kaku-ra vagy Stephen Hawkingra.

2011. okt. 6. 16:50
 20/25 anonim ***** válasza:

16:50- nek:

"majd lesz az is"

meglehet.

a helyzet azonban az, hogy jelenleg az ősrobbanás megtörténtére nem "majd lesz", hanem VAN éppen elégséges bizonyíték :D

a discoveryvel meg az a bajom, hogy a néhány valóban értékes műsora elveszik a rengeteg szemétben...

2011. okt. 6. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!