Melyik távcsövet vennétek a helyembe?
Figyelt kérdés
vagy
Árban nincs nagy eltérés a kettő között és tudásban sem. Nem tudok dönteni :D
2011. szept. 20. 22:04
11/16 A kérdező kommentje:
Igazábol azért vacillálok mert nem értek hozzá. És mindegyiknek van hátránya meg előnye. Ennél például remeg a kép az írják de kapható eq2-es mechanikával amivel nem remegne de az már drága lenne. De szerintem ezt fogom venni.
2011. szept. 22. 18:03
12/16 A kérdező kommentje:
Azon is gondolkodok hogy egyáltalán vegyek-e mert Pesten lakom egy panel házba. Innen a Hold és a Jupitert lehet látni időnként. A távcső kiszűri a légszennyezettséget annyira hogy lehessen látni mást is vele?
2011. szept. 22. 18:06
13/16 anonim válasza:
Azt amit a Newton-al nem látsz jól, azt bizony a lencsés távcsővel még kevésbé.
A panel sajnos nem a legjobb ilyen célra, nem a légszennyezettség a fő baj hanem a ún. fényszennyezés.
Jobb ha megfigyelésekre kiutazol valahova a "természetbe".
Nem véletlen a csillagászati táborok is településen kívül vannak.
Persze ez esetben kocsi se árt kicipelni a felszerelést, ugyanakkor nagy élmény az egész.
Erről a beremegésről hol olvastál?
14/16 A kérdező kommentje:
Ja igen a fényszennyezésre gondoltam. Időnként elutazok vidékre meg a Balatonra ahol általában tiszta az ég és tele van csillagokkal, de ez nem sűrű. A remegésről itt olvastam: [link] a Vásárlói véleményekbe írják. Meg az a gáz, hogy pont szembe van egy másik panel így még kevesebbet látok az égből.
2011. szept. 22. 20:23
15/16 anonim válasza:
Ja hát ez a remegés azért van ugye, mert nagy a súly, de nem állandó csak mozgatás után és finom mozgatásnál szerintem nem annyira játszik, habár a konkrét modellt nem használtam még persze, (szóval úgy vedd amit írtam), de ahogy láttam a vélemények között agyon dicsérték a képminőséget még városi körülmények között.
16/16 A kérdező kommentje:
Igen elég jókat írtak róla. Hát szerintem ezt fogom megvenni. Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
2011. szept. 23. 14:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!