Valami olcsó csillagász távcsövet tudtok ajánlani? Mennyibe fáj egy ilyen?
A Holdat még csak csak... De meteorokat és az ufókat ne akard távcsővel nézni. Ha meg fotózni is akarsz, óragépes műszer kell. Innentől fogva értelmetlen lenne bármiféle válasz, mert egy ilyen távcső nem olcsó ...
De hogy feleljek a kérdésedre, egy ilyen szintű műszer, 100-200 ezer forint lenne (de mégegyszer mondom, a meteorokat és az ufómegfigyeléseket felejtsd el ...)
maci
Jó lesz az olcsóbb is. Maradok akkor a nagy ufóknál, és az óriás meteoroknál.
Gagyibb 5-10000 Ft-oshoz nem lehet fényképezőt csatlakoztatni? Akár szigszalaggal! ?
Az a baj, hogy alapvető fogalmaid nincsenek meg a dologról. Egy meteor simán átszalad a látómeződön kb egy tized másodperc alatt! Szerinted mit fogsz látni belőle? A fotózáshoz pedig, mint mondtam, óragép kell, ha az expozíciós idő nagyobb 1/3 mp-nél. Óragépes távcsövet meg ne akarj ennyiért. az UFO-ra meg inkább nem is reagálok :)
maci
Kösz maci.
Mielőtt vásárolok, jól utánaolvasok majd a technikai dolgoknak.
Egy fontos kérdés: Érdemes használtat venni?
Ha igen, akkor mire kell figyelni olyankor?
Én úgy tudom, ahány ezer szeres nagyítás, annyi ezer Ft. De lehet hogy még több is.
60 ezerért lehet kapsz olyan távcsövet (teleszkópot) amivel láthatod a Jupitert és a Marsot, ill. a Vénuszt naptávolnál.
60-szoros nagyításnál már lehet látni ezeket. A Holdat is persze. De ezeket a távcsöveket tudni kell beállítani.
bocs, ahány szeres! nagyítás. pl. egy látcső 10X és 10 ezer Ft.
egy jobb távcső már 40-100X, azaz 40-150 ezer Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!