A földről lehet látni a tejútrendszert?
Csak mert nem rég lehetett látni mittom én mit:), és tesóm mondta h ő látta a tejútrendszert, úgy egészében
De én valahogy nem tudom elképzelni, hisz benne vagyunk, és nem hinném h a tejútrendszer legszélén lenne bolygónk.
Meg szerintem túl nagy a tejútrendszer ahhoz hogy lássuk, csak a benne lévő csillagokat láthatjuk
Szoljatok ha nincs igazam,:)
Persze. Egy Holdtalan éjjel "jó ég" alól, mondjuk vidékről, ha felnézel az égre szépen látni a Tejutat. No az maga a Tejútrendszer.
maci
köszike a válaszokat,
nagyon szép kép :P
Még annyit, hogy nem a szélén vagyunk, hanem nagyjából fele távolságra a közepétől és a szélétől is. Ha egy tiszta éjszakán olyankor megnézed, mikor sok látszik belőle - akkor láthatod, hogy az egyik fele sokkal vékonyabb, a másik meg sokkal vastagabb. Olyan, mintha veszel egy nagy traktorgumit, és abba dugod be a fejed - de nem a közepére, hanem a szélére.
Kár, hogy ahol a legvastagabb lenne, azt a részt nagy porfelhők takarják el...
Köszi a választ.
Amúgy tudom h nem a szélén vagyunk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!