A holdon nagyobbra nőne a lányok melle?
Például hogyha letelepednénk a Holdon, akkor az ottani alacsonyabb gravitáció miatt a már ott született és felnőtt lányok melle nagyobbra nőne?
Szinte tudományos tény, hogy nagyobb gravitációnál az élőlények alacsonyabbra nőnének, alacsony gravitációnál pedig magasabbra/nagyobbra. Így lehetséges amit az elején leírtam nem? :)
Ez is egy értelmes kérdés XD
Nagyobbnak tűnne, de nem nőne, hanem: csak a légnyomás nem "nyomná össze"...
az egész lenne nagyobb és nagyobb tömegű, nemcsak a melle....
egyes elméletek szerint a bibliai nefilimek óriások voltak, akik az emberhez hasonlítottak, de sokkal nagyobbra nőttek a Földön, mert ők egy nagyob gravitációjú bolygóról jöttek.
Másrészt bár tudom, a Hold FELSZÍNÉN valóban kisebb a gravitáció, azonban nem árt tudni, hogy a gravitáció nagysága nemcsak a tömeg nagyságától függ, hanem a tömegközépponttól való távolságtól is, de azzal fordítottan arányos ráadásul négyzetesen csökken. Így egy a Földnek fele tömegű, ámde a Földnek csak negyed átmérőjű bolygó felszínén a gravitáció ugyanolyan volna, mint a Földön.
"Szinte tudományos tény, hogy nagyobb gravitációnál az élőlények alacsonyabbra nőnének, alacsony gravitációnál pedig magasabbra/nagyobbra."
Ezt te hol olvastad? Nem tudom, hogy tudod-e de a folditol eltero elolenyeket eddig nem nagyon volt alkalmunk megfigyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!