Minek tekintik a szökési sebességet?
Figyelt kérdés
Nem értem hogy mi is ez pontosan. Tudom hogy a fekete lyukakkal kapcsolatos és ha ott nagyobb mint a fénysebesség akkor a fényt is elnyeli. De mégse tudom felfogni hogy mi ez.2011. aug. 13. 02:09
11/13 anonim válasza:
"De hát akkor csak nagyobb a sebessége a fénynél nem?"
A szökési sebesség egy érték. Ha azt mondom, hogy 999 999 km/s az is nagyobb a fény sebességénél. Az már más kérdés, hogy ekkora sebességgel nem mozog jelenlegi ismereteink szerint semmi sem.
12/13 anonim válasza:
"De hát akkor csak nagyobb a sebessége a fénynél nem?"
Mármint minek? Nem arról van szó, hogy bárminek is szökési sebessége lenne, hanem ez egy határ érték. (Ahogy előző is írta.) Egy úton lehet a maximum sebesség 70km/h akkor is, ha nincs egy autó sem a környéken, vagy mindenki 30-cal megy. A maximum attól még ugyanaz az érték.
13/13 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat!:)
2011. aug. 14. 11:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!