Egy csillag tényleg nagyobb mint az egész Föld?
Párszor... (100x-1000x-10000x)
De, és nem akarlak leszólni, ez biza általános iskolás anyag...
G
Sőt, még a Napnál is sokszor nagyobbak.
22:04: Én sem akarlak leszólni, de marhára nem általános iskolás anyag...
@A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:05
Még mindig emlékszem a földrajz tanáromra (régen volt), amint lecseszte az egyik osztálytársamat hetedikben, hogy nem tudta, hogy a napok (csillagok) sokszorta nagyobbak a földünknél.
Hidd el, kell(ene) tanítani. Általánosban
G.
A "működő" csillagok mind sokkal nagyobbak mint a Föld. Akár a tömegüket akár a geometriai méretüket nézzük. A Nap egy csillag. Egy a sokszázmilliárd közül ami a mi galaxisunkban, a Tejútrenszerben van.
A Nap tömegében 333000-szer, igen, háromszázharmincháromezerszer nagyobb tömegű, mint a Föld. Az átmérője kb. százszorosa a Föld átmérőjének. (Egyméteres gömb, egy centiméteres játék golyó)
A csillagok közt a legkisebbek is, minimum huszonötezerszer nagyobb tömegűek kell, hogy legyenek. Az ennél kisebb objektumok már nem csillagok. (Most ne menjünk bele, miért.)
Összefoglalva: A csillagok SOKKAL nagyobbak, mint a Föld.
dellfil
Természetesen a Földnél huszonötezerszer nagyobb tömegűnek.
dellfil
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:16
Én is tudtam, hogy a nap, és a csillagok sokkal nagyobbak mint a föld. Csak annyira hihetetlen, hogy azért megkérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!