Milyen csillagkép ez:egy erősebb fényű, nagyobb csillag, fölötte kb.5 percnél egy kevésbé fényes, kisebb csillag?
2.
Én is a Canes Venaticire meg a Kis Kutyára gondoltam, de ő valószínűleg nem ismeri a csillagképeket, nem tudja, hol ér véget az egyik, hol kezdődik a másik. A kérdésből úgy tűnik, hogy egy két csillagóbl álló csillagképről van szó, de ha nem ismeri a csillagképeket, akkor lehet pl. az Ikrek két csillaga, vagy akármi. Szóval erre így nem lehet válaszolni.
Igen,most néztem egyéb képeket a kis kutyáról:ez lehet.Én egyéb csillagképet nem láttam mellette,de ez ugye nem jelent semmit:)
Köszönöm szépen a segítséget,meg fogom figyelni alaposan.
Ui:Egyébként szörnyű elveszett az ember,ha ismer 1-2 csillagképet,de mert az évszakok változnak azok is hol itt vannak-hol ott,Te meg csak állsz és próbálsz támpontot keresni abban a csillagtengerben.Mintha gyedül állnál egy idegen országban.
"Igen,most néztem egyéb képeket a kis kutyáról:ez lehet."
Bocs, de ha nem ismersz egy csillagképet sem, akkor lehetetlen, hogy biztos legyél benne, tekintve, hogy két darab csillagból áll az a csillagkép.
"Én egyéb csillagképet nem láttam mellette,de ez ugye nem jelent semmit:) "
De igen, jelent, mert történetesen az égbolt leglátványosabb csillagképe, az Orion, ott van közvetlenül mellette. Lehetetlen, hogy azt ne vedd észre, legalább az Orion-övet alkotó három csillagot meg kéne jegyezned, sokkal látványosabb, mint az a két csillag, ami a Kis Kutyát alkotja. Olyan, mintha azt mondanád, hogy látod az Esthajnalcsillagot, de a Holdat nem (feltéve, hogy mindkettő fényesen világít). Meg lehet találni a Kis Kutyát is, de ha nem értesz a csillagképekhez, kizárt, hogy ne az Oriont vedd észre hamarabb.
Keresgélj csillagtérképeket: [link]
Azóta nem figyeltem meg,de most ezen infók alapján újra megkeresem.Nagyon szépen köszönöm!
Mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!