Energia fegyverek? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Van olyan energia fegyver aminek a lövedéke kinetikus kárt okoz? Tudom hogy jelenleg nincs használhato energia fegyver, de ez most nem lényeg. :D
Kinetikus alatt azt értem, hogy olyan kárt okozz mint ha valamire gépfegyverel/ij lönék, vagy kardal, kalapácsal meg ütnék valamit.
A lézer/plazma az meg ugye olvaszt.
Hehe. :D
Én olyat szeretnék ahol "maga az energia" okozz kárt. A gépfegyvernél, sörétesnél a lövedék, a csuzlonál meg a kavics okozz sérülést. :D
Tévedsz a lövedék mozgási energiája okozza a roncsolást. Ezért nevezik ezt a fegyvercsoportot mozgási energiájú fegyvereknek, vagy kinetikus energia fegyvereknek.
Ha fogod a lövedéket és ráteszed a célpontra, attól semmi baja nem lesz. A roncsolást a lövedék E=1/2m×v^2 energiája okozza. Ehhez a típusú roncsoláshoz tömeggel rendelkező lövedék kell.
Tömeggel nem rendelkező lövedékek (pl. lézersugár) csak égetett, olvasztott sérüléseket képesek okozni.
Akkor kijavitom:
A lövedék nem lehet szilárd halmazállapotu. :D
Railgunnak keress utána.
Nem fizikai tulajdonságokkal, de állítólag jó kis károkat okoz.
G.
Geniuseus
A railgun (szép magyar nevén sínágyú) annyiban különbözik a hagyományos ágyúktól, hogy a lövedék felgyorsítására kémiai robbanószer helyett elektromágneses mezőt használ. Ezt leszámítva (ha csak nem robbanó lövedékről van szó), ugyan úgy kinetikus energia fegyver.
Hozzátenném, hogy megfelelően nagy energiájú lézersugár kinetikus rombolásra is képes. Gondoljatok csak a fény nyomásra. Létező dolog.
Egyébként meg minden fegyver "energia fegyver". Tulajdonképpen energiát adok át az ellenfélnek valamilyen formában, amit az nem tud feldolgozni, azaz megsérül, megsemmisül, megbénul, stb. :D
dellfil
Bocsi, közben eszembe jutott egy ellenpélda. A számítógépes vírusok. Fegyverként alkalmazva. Mondjuk ott nem energetikai elsődlegesen a rombolás...
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!