Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mik azok a kimérák? Kérdésed...

Mik azok a kimérák? Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú

Figyelt kérdés

Ugy tudom hogy a megtermékeniytésel kapcsolatos.

És az igaz hogy, az egypetéjü ikreknél az egyik a másik klonja? Illetve, tudnátok mondani még egy-két hasonlo érdekeséget az emberöl?

2011. júl. 22. 14:59
 1/8 anonim ***** válasza:
2011. júl. 22. 15:11
 2/8 anonim ***** válasza:
44%
a kiméra nagyon ritka. kétféle gént tartalmaz a szervezet. az ikrek meg nem klónok, csak a totipotens(mindenfelé osztódni képes) sejtek szétválnak és két helyen tapadnak le, utána autonóm módon differenciálódnak. az ő génállományuk azonos, mivel uabból a spermiumból és petesejtből vannak.
2011. júl. 22. 15:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Én tudok egy érdekes dolgot, bár szerintem ehhez csak logika kell. A papucsállatkák a földön élő legöregebb élőlény, és az élet kezdete óta él. Mivel osztódik, így tulajdonképpen a most élő papucsállatkák azonosak az egymillió évvel ezelőttiekkel.
2011. júl. 22. 17:52
 4/8 anonim ***** válasza:

"Én tudok egy érdekes dolgot, bár szerintem ehhez csak logika kell. A papucsállatkák a földön élő legöregebb élőlény, és az élet kezdete óta él. Mivel osztódik, így tulajdonképpen a most élő papucsállatkák azonosak az egymillió évvel ezelőttiekkel."

Baromsag.

2011. júl. 22. 17:57
 5/8 anonim ***** válasza:

"az ő génállományuk azonos, mivel uabból a spermiumból és petesejtből vannak."

Ami a klón definíciója lényegében, tehát az ikrek egymás klónjai, igen. Klónból nem csak mesterséges van, hanem természetes is, ilyenek például az önmegtermékenyítéssel képződő növények és állatok, az ikrek, az osztódó egysejtűek.

2011. júl. 22. 21:32
 6/8 anonim ***** válasza:

"Én tudok egy érdekes dolgot, bár szerintem ehhez csak logika kell. A papucsállatkák a földön élő legöregebb élőlény, és az élet kezdete óta él. Mivel osztódik, így tulajdonképpen a most élő papucsállatkák azonosak az egymillió évvel ezelőttiekkel."

Ez így nem igaz. Egyrészt a papucsállatkáknál (más egysejtűeknél) is van ivaros szaporodás, ami ugyan nem ugyanaz, mint a magasabbrendűeknél, de mégis történik géncsere.

Ezen kívül a mutáció is működik, tehát változik a génállományuk.

Valamint az egysejtűeknél megfigyelték, hogy a sejtek nem örök életűek, egy sejtvonal kb. 50-100 sejtciklus (osztódás) után elpusztul. A sejtvonalak fennmaradása az ivaros szaporodás, azaz a különböző sejtvonalak közötti géncsere meglététől függ. Ezzel pedig visszaérkeztünk az első ponthoz.

2011. júl. 23. 11:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Még egy pár különlegességet?Hát abból van dögivel,itt egy példa:

Sejjteidben ha úgy vesszük 2 genetikai állomány van jelen,mert a mitokondrium DNS-e nem egyezik a sejtmagban lévővel,ennek az az oka,hogy megtermékenyítéskor a spermiumból nem kerül át a mitokondriális DNS a petesejtbe.Innen tudták levezetni Évát,mert ezt a genetikai állományt csak a nők adják át utódaiknak.

Ha szeretnél pár hasonlóról tudni,írj privátba ;)

2011. júl. 26. 18:47
 8/8 anonim válasza:
a kiméra a fityma alján található rózsaszín ecet állagú rágó illatú faggyúból összeálló három részes epizód fele szóval 1.5
2012. jún. 24. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!