Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy kerulnek a lezart koporso...

Hogy kerulnek a lezart koporsoba a fergek?

Figyelt kérdés
Ott voltak valahogy, vagy kiermelodnek? Es mi lezs beloluk? Legy? Es ha igen, miert pont az? De akkor a legyek miert faradoznak a bekopessel, ha maguktol is lennenek???
2011. júl. 28. 19:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ugye nem gondolod azt, hogy ott teremnek a semmiből?

Petéből, spórából, stb lesznek - és hosszú ideig várnak így, mielőtt elkezdenek fejlődni.

Ezen kívül magában a halottban is rengeteg élőlény van, ami mind elkezd nőni, mikor meghal.

2011. júl. 28. 21:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Férgek, lárvák inkább a szabadon oszló tetemekben szoktak lenni. Jól lezárt koporsóban a testben eleve benne lévő baktériumok szaporodnak el, és azok bomlasztják.
2011. júl. 28. 23:29
 3/9 bromkrezol ***** válasza:
100%
És a fából készült koporsó néhány hét, hónap alatt elkorhad, és a fölötte lévő nyomás hatására összetörik. Utána a férgek számára szabad az út. Ezért nem jó gilisztára lépni temetőben, lehet, hogy valaki nagypapájából van...
2011. júl. 29. 08:16
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi.

De a lezért koporsóba hogy kerül pete? Egy steril körülmények között, kórhárban meghalt valaki, aki ezután a hűtőbe, majd a koporsóba kerül, hogy kerül kapcsolatba bármilyen petével? Ő nem lesz "kukacos", csak a bomlás lesz meg nála? Én úgy tudom, minden esetben lesznek férgek...

2011. júl. 29. 08:23
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Én úgy tudom, minden esetben lesznek férgek..."

Rosszul tudod.

2011. júl. 29. 09:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Én úgy hallottam, hogy a giliszták (férgek?) a közhiedelemmel ellentétben nem esznek húst, még bomló húst sem, csak a földet tömik az arcukba, mert azt imádják. Hullát utálják. :)

A lárvákat pedig rovarok rakják a tetembe, hogy ott hízzanak meg, de a természetben ezek szabadon fekvő tetemek, természetes körülmények között a föld alatt ritkán van ilyen jó falat. (Az ő szemszögükből, persze.) Úgyhogy föld alatt lárvákat nem tudom milyen rovar rak tetembe.

De ez privát vélemény, nem vagyok szakértő.

2011. júl. 29. 10:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem gilisztára gondoltam, hanem olyan légylárva-félére vagy a fene tudja, mik vannak ott.

Annyit találtam, hogy a koporsólégy berágja magát, és úgy petézik le.

Amúgy valami műsorban volt, hogy "lesznek" ott férgek, csak azt nem tudom elképzelni, a pete hogy kerül oda...

2011. júl. 29. 11:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig, de úgy látom itt sok kérdésedre választ kapsz:

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. júl. 29. 11:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2011. júl. 29. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!