Mennyi a halálos adag higanyból?
Egy kb. 70 kg-os embernek 1-4 gramm higany lehet halálos.
Amennyire én tudom, manapság nem árulnak higanyos lázmérőt (EU előírás). Amúgy fogalmam sincs, mennyi higany volt egy ilyenben.
Utolsóval értek egyet ,a higanynak a gőze az ami nagyon-nagyon mérgező, (bőrön át kevésbé szívódik fel,mint a tüdőn keresztül).
Ezért tilos felporszívózni a higanycseppeket.
Ha megeszed, akkor csak az instant brutális hashajtó képességét fogod érzékelni.
Különben meg nem érdemes öngyilkosnak lenni. Ha sikeres volna, a szeretteidet, ismerőseidet akasztod ki, és úgysem fogsz megtudni a kiváltott érzelmekről, meg úgy általában semmiről semmit! Ha meg sikertelen... akkor meg magaddal szúrsz ki de nagyon. Egyszerűbb új életet kezdeni tiszta lappal.
Higanyt az italokba...hmmm. Akkor nagyon fenékig kellett üríteni, mert az leül a pohár aljára, nem keveredik az itallal. Urban legend...
A másik, amit megemlítenék, hogy az elemi higany többek közt azért nem igazán szívódik fel a bélrendszerből, mert nem is tud ott tartózkodni huzamosan, ugyanis pillanatok alatt perforálja a bél vékonyka falát és kijut a hasüregbe.
Tanuló koromban nekem nagyon tetszett az a kísérlet, mikor a kémia tanárunk bemutatta, hogyan úszik a vaskocka a higany felszínén.
"Higanyt az italokba...hmmm. Akkor nagyon fenékig kellett üríteni, mert az leül a pohár aljára, nem keveredik az itallal. Urban legend..."
Rengetegen isszák úgy, hogy egy húzás fenékig, nem olyan hihetetlen ez. És egy apró higanycsepp nem olyan nehéz, hogy perforálná a belet. Egyébiránt én csokival hallottam a dolgot. Apró, gombostűfejnyi csepp a csokiba és garantált a "hatása"
Én már nyúltam egyszer bele higanyba, csak azután jól kezet kell mosni, de nem lesz semmi baj.
Ha ki akarod üríteni a porszívót, akkor először is NE a sima szemétbe ürítsd, nézz utána, hol van higany-befogadóhely; és miután kiürítetted nagyon alaposan moss kezet!
És szerintem gyorsan ürítsd ki, mert ki tudja, hogy párolog a porszívóból az a higany!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!