Milyen erősségű áram az, ami már halálos az emberre?
Figyelt kérdés
Mi az a minimális érték?2009. ápr. 5. 18:02
1/13 anonim válasza:
Ha átmegy a szíven 0,1 Amper már halálos.
2/13 A kérdező kommentje:
:-S
2009. ápr. 5. 18:39
3/13 anonim válasza:
Apukámon 25 000 Volt ment át, szerencsére még ma is él, bár a bokáját csavarok tartják össze!
4/13 anonim válasza:
Kicsit fogalomzavarban szenvedsz az aramerosseget amperben a feszultseget volt ban merjuk !!!! szoval nincs olyan, hogy 25 000 V erossegu aram :P
5/13 A kérdező kommentje:
:D
2009. ápr. 5. 19:47
6/13 anonim válasza:
A 25.000 V 10 mA-rel és a 230 V 150 A-rel közül én előbbit választanám...
7/13 A kérdező kommentje:
:))))))
2009. ápr. 5. 20:12
8/13 anonim válasza:
0,1 Amper a szíven áthaladva már halálos. Egyébként egy segédmotoros kerékpár gyújtórendszerében is van pár ezer volt, engem már rázott is meg, de mivel az áramerősség nagyon kicsi, ezért megúsztam némi hideg verítékkel.
9/13 anonim válasza:
6mA egyenáram a szíven áthaladva már szív megállást okozhat. Ez függ nagyon sokmindentől, bőr ellenállása, az áramütés időtartama, áram iránya, a sérült lelki és egészségi állapota stb.
A váltóáram nem annyira veszélyes mint az egyenáram, mert ott gyors az izom összehúzódás és hálózati áramnál 50 szer változik az iránya másodpercenként.
10/13 anonim válasza:
Középiskolai balaesetvédelem:
Az áramerősség, és a szervezet reakciója:
0,5 - 2 mA bizsergés
2 - 6 mA enyhe görcs
6 - 10 mA fájdalmas görcs
10 - 15 mA elengedési küszöb
15 - 25 mA mellkasi görcs, légzésbénulás
25 - 30 mA < szívbénulás, szívkamralebegés, halál
Bővebben itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!