Miért hiszi azt a sok hülye, hogy a madárpók csípése halálos?
Rengeteg ember hiszi azt, hogy ezek a pókok halálosak. MIért? Mert olyan nagyok? Az ízeltlábóak világában általában a kicsi a veszélyesebb. Hogy mást ne mondjak: ha tényleg halálos lenne, hogy lehetne kapni állatkereskedésben???
Miért nem képesek az emberek tájékozódni, mielőtt ítélnek?

Valszeg valami 14 éves kis tini vagy aki felsőbbrendűnek érzi magát, mert ismer 1-2 pókfajtát és arra veri a mellét.
Gyakran a mérges pókokat úgy árulják, hogy ki van szedve a méregfoguk vagy méregmirigyük azt hiszem.
Azért mert más emberek esetleg nem ismerik olyan tüzetesen az összes pókfajtát még nem hiszem, hogy ilyen stílusban kellene beszélned róluk.
Tutira ezer dolgot tudnék felsorolni amihez te vagy sík hülye.

Az emberekben ősidőktől kezdve bele van kódolva h féljen az ilyenektől,minnél nagyobb annál jobban:D
Am azért nem tájékozódnak mert gondolom annyira nem érdekli öket:)

Csípesd meg magad egy madápókkal és ha túléled, akkor igazoltad magad. Ez egészed vedd fel videóra és tedd fel a youtube-ra. ha kész vagy tedd itt közé a linket. Az egészre kapsz egy hetet.
Ha nincs link a videóval amin éppen megcsípeted magad egy madárpókkal, akkor úgy vesszük, hogy tévedtél és mégis halálosak.
Óra indul.....
"Valszeg valami 14 éves kis tini vagy aki felsőbbrendűnek érzi magát, mert ismer 1-2 pókfajtát és arra veri a mellét."
Nem talált...
"Gyakran a mérges pókokat úgy árulják, hogy ki van szedve a méregfoguk vagy méregmirigyük azt hiszem. "
Nekem ez igen nagy baromságnak tűnik. Ha tudod, bizonyítsd be!
"Azért mert más emberek esetleg nem ismerik olyan tüzetesen az összes pókfajtát még nem hiszem, hogy ilyen stílusban kellene beszélned róluk. "
Aha, de azok az emberek, akik nem ismerik tüzetesen az összes pókfajtát, nem kéne, hogy véleményt alkossanak róluk, mert láttak valami baromságot a TV-ben. Ha nem ismerik, miért nem tájékozódnak előbb?
...
Amúgy milyen stílusban beszélek? A "hülye" szóra utaltál? Ez sajnos a szomorú igazság, nézz körbe az országban.
"Tutira ezer dolgot tudnék felsorolni amihez te vagy sík hülye."
Na most akkor ki beszél "ilyen stílusban"? Én nem vádoltalak semmivel. Nem nézem le, csak azt, aki olyanról beszél, amihez egyáltalán nem ért. Mi bajod van?
Utolsónak: mások már megtették előttem...

"Egy egészséges felnőtt emberre veszélytelen egy madárpók csípése, ámde a madárpókok nagyobb marása rendkívül fájdalmas lehet.
Amennyire eddig ismeretes, fogságban tartás során eddig még soha senki sem halt bele egy madárpók csípésébe."
Forrás: [link]
Megmondjam, miért? Mert baromi lusták beírni Google-be, hogy miről is van szó, ráadásul le is sz*rják. Mellesleg én tudok mondani neked egy halálosat, de azt észre sem veszed, olyan picike: Fekete Özvegy. A madárpók viszont... hát, mondhatjuk, semmi ahhoz képest, amit egy fekete özvegy csinál... :D Csak nagy, és szőrös, és undorító, ezért utálja mindenki. Mint a kígyókat. -.-' Ha meg madárpókot akarsz tartani, szedd össze rá a pénzt, vegyél egyet, és sz*rd le, ki mit mond! Nem tökmindegy? :D

Hogy egy pók csípése halálos avagy sem, nehéz téma. Hiszen a halálosnak tartott fekete özvegy csípését is rengetegen túlélték már. A másik véglet, hogy az úgymond veszélytelennek tartott méh, vagy darázscsípésbe is halt már bele ember. Hogy a szervezetre miként hat egy egy fajta méreg, rengeteg körülménytől függ. Ezeket előre definiálni nem fogod tudni soha. Az emberek többsége veszélyesnek tartja a madárpókokat, és ez jogos, hiszen valóban azok is. Marásuk fájdalmas, és noha rendszerint nem végzetes, volt már halálesettel végződő. Különben is a madárpók megnevezéssel rengeteg pókfélét illetnek, és bizony van köztük gyengébb, és erősebb mérgű is. Az igaz hogy az emberek legtöbbször túldramatizálják, túlmisztifikálják a pókok valódi veszélyességét, de valljuk meg, a madárpók, nem egy általános, sok helyen tartott házi kedvenc. Kevésbé ismerik őket mint mondjuk Te, de hidd el ettől még nem hülyék. Tudod ha felsorakoztatunk 100 embert, hidd el lesz 95 ember, aki fog tudni olyan dologról, amiről Neked lövésed sincs, és ha az illető emiatt lehülyéz .... hát minimum igazságtalannak tartod.Sokat kell még okosodj, hogy belásd a "nemtudás" nem egyenlő a hülyeséggel. Csak egy példa: fogadok, hogy pl. Te nem tudod hogy a kacsacsőrű emlősnek méregtüskéi vannak a hátsó lábai közelében, vagy hogy fogalmad sincs hogy lehet egy Cepheida változócsillag változásai segítségével megmondani annak távolságát, vagy hogy egy félvezetőben mért olyan roppant fontos paraméter a záróréteg kialakulási sebessége (és ettől még nem tartalak hülyének). Egyszerűen vedd tudomásul, vannak dolgok amiket nem tudunk, és rengeteg olyan is van amit nem is fogunk tudni soha, mert egyszerűen nem érdekelnek minket. Az emberi élet rövid az összes tudás elsajátításához. Szelektálni kell, hogy mit tartunk fontosnak, és mit nem, mert egész egyszerűen nincs idő "a minden tudás" megtanulására. Még pár évet tanulsz, és okosodsz, és be fogod látni, hogy rengeteg olyan dolog van ami fontosabb (kell legyen) a madárpók csípés halálosságának ismeretétől, és egy egy ilyen buta kérdés feltételén csak mosolyogni fogsz te is :)
legyen szép napod!

"Csak egy példa: fogadok, hogy pl. Te nem tudod hogy a kacsacsőrű emlősnek méregtüskéi vannak a hátsó lábai közelében, vagy hogy fogalmad sincs hogy lehet egy Cepheida változócsillag változásai segítségével megmondani annak távolságát,"
Ezeket pont tudom:D A kacsacsőrű úgy tudom, az egyetlen méreggel rendelkező emlős. De azt hiszem, azon belül is, csak a hímeknek van ilyen tüskéjük (nem néztem utánba sehol). A csillagképeset is vágom.
" vagy hogy egy félvezetőben mért olyan roppant fontos paraméter a záróréteg kialakulási sebessége "
No, ezzel megfogtál:D
Egyébként köszönöm, és azt hiszem, valóban egy kicsit hamar ítéltem én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!