Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mikor haltak ki a dinoszauruszok?

Mikor haltak ki a dinoszauruszok?

Figyelt kérdés
2006. okt. 25. 19:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Szóval: "be van kódolva" - Te magad mondtad!!! :) Passzív szerkezet: vagyis "bekódolta valaki"... Saját magadnak mondtál ellent. Erről ennyi.

Az előzőnek: az abiogenezis előfeltétele az evolúciónak, nem logikus? Vagy te az a magolós könyvmoly típus vagy? Azért van az ember búrájában a velő, hogy használja - és nem csörgőzésre. Logikailag következik egyik a másikból. Amúgy ti mind a tankönyv szöveget adjátok vissza, konkrét cáfolatot nem olvastam az írásaitok között. És nem válaszolt senki az én kérdéseimre sem. A gondolkodás elengedhetetlen, különben átvágják az embert ott, ahol csak tudják. Én, ha kell, szembe megyek a világgal is, ha nem értek egyet. Légy szíves magyarázzatok logikusan, bizonyítékokkal!

Véleményem szerint mindez hit kérdése. Az evolúcióhoz legalább akkora - ha nem nagyobb - hit kell, mint a kereszténységhez. Jelzem, hogy létezik olyan, hogy szabad vallásgyakorlás.

A tolerancia fontosságát ezer felől hallom hangsúlyozni. Én szeretném tiszteletben tartani azt, aki az evolúcióban hisz, miközben lehet, hogy nem értek egyet. Az én nézeteimmel is elvárom ugyanezt, és megértem, ha valaki "fájdalmas ostobaságnak" érzi. Nem panaszképpen, csak még mielőtt elfajulna a vitánk.

Köszi a válaszokat!

2012. ápr. 12. 22:03
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kedves hozzászóló, a ,,be van kódolva" kifejezését nem úgy értette hogy bekódolta valaki, hanem hogy be van kódolódva. Csak rosszul fogalmazta meg.

Igaz, nem tudjuk bizonyítani, hogy nincs Isten, de sosem azt kell bizonyítani, hogy mi nincs, hanem, hogy mi van. Az evolúció pedig létezik.

2012. ápr. 12. 23:06
 23/31 <random> ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen a dinoszauruszok ma is léteznek, méghozzá több ezer fajjal! Ugyanis ma már egyértelműen bizonyított tény, hogy a madarak nem mások, mint a dinoszauruszok fejlett Coelurosauria csoportjába tartozó állatok. A dinoszauruszok nagy része állandó testhőmérséklettel rendelkezett, ezt pedig a kisebb testű fajokon a testükön levő tollruha tette lehetővé (ma már rengeteg olyan leletet ismerünk, amelyek megőrizték a dinócsontok mellett a tollak lenyomatát is). Még a Jurassic Park-ban szereplő Velociraptor rekonstrukciója is hibás: ma már tudjuk, hogy az állat mellső végtagján és farkán élőben hosszú evezőtollak nőttek, amelyek nagyok és színesek lehettek. Ezen állatok tehát jóval azelőtt lettek tollasak, mielőtt egyesek elkezdtek volna a repülő életmóddal kísérletezni.

A szárazföldi dinoszauruszok többi csoportja nagyjából 65 millió évvel ezelőtt tűnt el. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert még az okát is tudjuk. Akkoriban a földet egy rendkívüli méretű katasztrófa sújtotta: erre utalnak azok a világ minden részén megtalálható, a Kréta időszak legvégén lerakódott rétegek, amelyek hamuból és finom porból tevődnek össze, és szokatlanul nagy mennyiségben tartalmaznak ritkaföldfémeket (pl. irídiumot). Ezek az anyagok a földkéregben rendkívül ritkák, de gyakoriak kisbolygók magjában és a fém-meteoritokban. Sok filmírót megihletett már a jelenet: ebben az esetben valóban az történhetett hogy a Föld összeütközött egy sok kilométeres kisbolygóval. Nemrég még a krátert is sikerült azonosítani: A 200km (!) átmérőjű Chicxulub-kráter a Mexikói-öböl mélyén fekszik, a Yucatán félsziget északi peremén, kora pedig hajszálpontosan 65 millió év. A Kréta időszak élővilágának döntő többsége nem élte túl ezt a krízist: az akkor élt összes fajok mintegy 2/3-a kipusztult. A közhiedelemmel ellentétben szinte minden élőlénycsoport megsínylette a katasztrófát, rengeteg emlősfaj is kihalt. A kevés számú túlélő viszont betöltötte a Földet, és hamarosan (néhány 10 millió év múlva) rengeteg új formát hozott létre.

2012. ápr. 13. 01:26
 24/31 anonim ***** válasza:
A kreacionisták szerint növényevő dínó (brachiosaurus) is megjelent a Bibliában, Jób könyvében. Vicc a dolog. VICC.
2012. ápr. 13. 01:29
 25/31 anonim ***** válasza:
46%

Megint én vagyok az, a hibbant kreacionista. Légy szi', nézzetek bele ebbe a videóba: [link]

0:42:00 időponttól (csak hogy ne kelljen az egészet végig szenvednetek - feltételezem).

Leleteket láthattok arról, hogy dinoszauruszok szerepelnek emberi alkotásokon.

2012. ápr. 14. 02:06
 26/31 anonim ***** válasza:

Nem csalódtam a videó láttán.

Nevetségees, ahogy próbálkoztok...

Micsoda bizonyítékok, istenem!

2012. ápr. 14. 15:07
 27/31 anonim ***** válasza:

Sok benne a "szerintem" "úgy gondolom"

és sok a cinikusan feltett kérdés... ez vajon mit jelent?

2012. ápr. 14. 15:11
 28/31 anonim ***** válasza:

Amúgy ki mondhat teljesen biztosat a távoli múltra? Nyilván létezhet több magyarázat ugyanarra a dologra. Ez a fickó az elméletét ("Hovind-elmélet") mutatja be az előadásában, hogyne lenne benne a "szerintem" "úgy gondolom"?! A kreacionizmuson belül is több magyarázat létezik, de még az evolúcionisták sem teljesen egységesek, sőt vannak ellentmondások is nem csak ebben a témában. Megrendelésre is készülnek publikációk bizonyos érdekek kiszolgálására. Az a tapasztalatom, hogy ami "tudományos" cimkét kap, még nem kell kapásból készpénznek venni - ezt az egyetemen is elmonták a publikációk feldolgozásával kapcsolatban a doktori iskolai tanulmányaim során.

Biztosat az mondhat, aki ott volt, esetleg aki nagyon el akarja hitetni az igazát. Ez a véleményem. Magyarázat több is lehet ugyanarra a dologra. Bizonytalan esetben pedig el kell fogadni több lehetséges variációt, egyéb esetben pedig elkezdem vizsgálni, hogy kinek milyen érdeke fűződik ahhoz, hogy mégis hogyan is volt az írásos emlékek előtt. mert valójában a jelen és a jövő szempontjából lényegtelen... vagy mégsem? Azt is végiggondolnám, hogy mi a következménye az egyik illetve a másik tábor véleményének. Merthogy: miért kell ennyire ölre menni? Ez lehet, hogy mindent megmagyarázna.

2012. ápr. 14. 19:18
 29/31 anonim ***** válasza:
63%
fél órája
2012. máj. 1. 22:57
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
A dinosaurusok 65 millió éve haltak ki amikor egy kb. 10 km széles aszteroida becsapódott. Ekkor a földön élő fajok 80%-a kihalt azaz azok akik 25 kg-nál nagyobb súlyuk volt kihaltak. A madarak pedig nem közvetlenül a T-rex leszármazottjai :)
2014. márc. 12. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!