Mikor haltak ki a dinoszauruszok?
még nem haltak ki!
ott a krokodil,gyík,kígyó <--- ezek mind akkor is éltek mint amikor a dinók is,szóval... :)
"ott a krokodil,gyík,kígyó <--- ezek mind akkor is éltek mint amikor a dinók is,szóval... :)"
Szóval mi? Attól, hogy valami a dinoszauruszok korában élt, még nem lesz az. A mai korban sem nevezünk mindent embernek csak azért, mert most az "embere kora" van...
A helyes válasz: sohasem. A leletek tanulsága szerint a madarak is dinoszauruszok, szóval bár nagy többségük kihalt a K/Pg esemény során, egy részük máig él.
Helló. A dínók (egy pár fajuk) még élnek, csak ha ezt tudományosan bebizonyítanák, akkor megdőlne az evolúció-elmélet, ami elég sok más elméletnek az alapja is. Amúgy ez is egy vallás. Legalább annyi nm bizonyítható eleme van, mint egy kereszténységnek... ami azért elgondolkodtató.
Ennek a tudományos irányzatnak, amit képviselek, kreacionizmus a neve.
Egyik képviselője Kent Hovid, tőle ered a Hovind-elmélet, egy ideig el lehetett olvasni a wikipédián. Egy pár előadása: [link]
A kreacianizmus egy nevetséges áltudomány ág. Annyira nevetséges módon magyaráznak bizonyos dolgokat, mint ahogy a bibliát meg a csodákat magyarázzák. Bizonyítékaik mind belemagyarázások, mint ahogy Jób könyvében olvasható egy lény, aminek farka mint a cédrus, növényeket eszik, és óriási. Ráfogják, hogy ez a Brachiosaurus.
A dínók 65.000.000 éve haltak ki. Bár egy másik TUDOMÁNYOS elmélet szerint nem haltak ki, csak a növényevők, a ragadozók (pl T.rex) madárszerű alakot kezdtek ölteni, és madarakká változtak. Tehát a mai madarak egyenes ági leszármazottai az egykori húsevő dínóknak.
Például a veréb?
Egy másik kérdés: mitől áltudomány a kreacionizmus és az evolúció-elmélet mitől nem az? Mert szerintem az evolúcióelmélet sokkal nevetségesebb az őslevessel, amiben egyszer csak élni kezdtek a szerves molekulák, miközben minden összetettebb molekula, atomszerkezet, energiaállapot - bármit mondhatok - az egyszerűbb állapot felé törekszik. Ahhoz, hogy összettebb legyen, energiabefektetésre, továbbmegyek: tervezésre van szükség, most itt pl. egy nanorobotra is gondolhatok, amilyenek a sejtszervecskék is, és az embernek is elég sokat kellett belefektetni, míg létre tudta hozni: elsősorban tudást, másrészt anyagi ráfordítást a technológiához, harmadsorban a technológia üzemeltetéséhez szintén anyagi réfordítást. És ezek után azt mondja az ember, hogy az evolúciónak van létjogosultsága? Egy nagy baromság! - már elnézést.
Az, hogy az adott emberek mivel magyarázzák, az egy dolog. A tények igazolnak vagy cáfolnak egy teóriát, ezt ne felejtsd el. Ahhoz ismeret kell. Én kutatóként dolgozom - illetve dolgoztam, most gyesen vagyok a babánkkal, aki szintén nem "a nagy véletlenek találkozása folytán" "jött létre", hanem így lett kitalálva, egy zseniális tervezés és tökéletes kivitelezés. Hála Istennek, nagyon szépen fejlődik, sőt előrébb tart a koránál. Isten ajándéka ő, nekünk.
Most komolyan kérdezem: hogyan magyarázod meg azt, hogy egy kupac sejt, tápanyagot vesz fel és ürít, mint minden más sejtes halmaz. DE: érzelmei vannak, nagyon változatosan tanulja meg kifejezni, akarata van, amit tanul kontrolálni, logikailag (!) értelmezi a világot, emberekről megállapítja, hogy szimpatikus-e vagy nem, óriási ütemben tanulja a világ működését a nulláról kezdve - ha én ilyen ütemben fejlődnék a kutatási témámban már Nóbel-díjakat kaptam volna... És ő 1 éve sincs itt, 10 hónapos. Ügyesedik a kez, az egyensúj érzéke, ha így folytatja egy polihisztor zseni lesz. (persze a fejlődés meg szokott állni, szerintem részben a társadalmi-szociális gátló hatás miatt, másrészt van egy géncsoport az emberben, ami gátolja a regenerálást és a tovább fejlődést... Nézetem szerint a bűnbeesés miatt, ugyanis léteznek olyan emberi csontvázak, amik óriások a mai emberhez képest, és ezek szerint a bűnbeesés nem közvetlenül a teremtés után történt. Amúgy ez az evolúcióelméletnek egy nagy gátja volt, ezért ezeknek a leleteknek egy nagy részét eltűntették, nem mindet. Ha megnézed a videókat, amiket belinkeltem, Hovindnak van egy múzeuma, ahol ezeket megmaradt leleteket mutatja be.)
Szóval mitől fejlődik egy sejt egy komplett emberré? (Hagyjál csak magára egy lejapargatott bőrdarabot... de ha ráteszel egy megtermékenyített petesejtet egy ideláis táptalajra vagy táplevesbe egy lombikba, és minden körülményt biztosítasz, akkor sem lesz belőle komplett ember. Kell az anya: a hely és a személy, aki eredetileg ki van találva, mert kell a szívdobogás hangja, meg a megfelelő tápanyag összetétel, amit a felnőtt szervezet hoz olyan állapotban, hogy a magzat fel tudja venni, és még a csatornát is biztosítja hozzá.)
Ráadásul (pszichológiát is tanítottak az egyetemen), tudom, hogy egy magára hagyott gyermek, akinek csak enni-inni adnak, ellátják, de nem érintik, nem közvetítenek neki érzéseket, biztonságérzetet, csak ellátják, az a gyerek meghal. Ezt hospitalizációs betegségnek hívják.
Komolyan mondod, hogy ez összeállhat? Nem túl hosszú itt a véletlenek sorozata?
Miért van igénye az embernek arra, hogy valaki gondoskodjon róla, szeresse? - még felnőtt korban sem szűnik ez meg, amikor már elláthatja magát.
Megmondom: azért, mert Isten az embert a saját képmására teremtette. A másik, hogy Isten szereti az embert, és az embernek igénye viszont szeretni. És ez csak Isten iránt elégíti ki, más nem elégséges - hosszútávon és tartósan biztosan nem. Ellenben az Isten iránti lázadás miatt az ember ezt nem vallja be magának.
"Egy másik kérdés: mitől áltudomány a kreacionizmus és az evolúció-elmélet mitől nem az?"
Onnan, hogy az előbbire abszolúte semmilyen bizonyíték nincs, míg az utóbbit lényegében minden alátámasztja. Mindössze erről az apróságról van szó.
Amit az "őslevesben" keletkezett molekulákról írtál, annak pedig semmi köze az evolúcióhoz -- az az abiogenezis elmélete.
"Miért van igénye az embernek arra, hogy valaki gondoskodjon róla, szeresse? - még felnőtt korban sem szűnik ez meg, amikor már elláthatja magát."
És a többi társas állatnak? Vagy nekik is van saját, külön teremtő "istenük"?
Nem kell ide semmilyen égi atya, meg ilyen fájdalmas ostobaságok, egyszerűen a származásunk után már az ösztöneinkbe bele van kódolva az efféle társas viselkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!