Hol lehet látni az összes csillagot?
Figyelt kérdés
Ha jól emlékszem gimnáziumban beszéltünk először a fényszennyezésről, amikor szó volt arról is, hogy a teljes csillagos eget már a világon csak néhány helyen, valahol Afrikában, és Ázsiában lehet látni. Tudja valaki, hogy jol vannak ilyen helyek?2009. márc. 28. 11:36
1/13 anonim válasza:
Pontosan nem tudom, de gondolom, a civilizációtól legtávolabbi, legeldugottabb helyeken, én pl. gondolnék az Amazonas medencére, a magas hegységekre, Himalája, Andok, Afrikai hegyek és sivatagok. Szívesen megnézném ezekről a helyekről az égboltot!
2/13 anonim válasza:
A Kékes tetejéről azért még elég jól lehet látni!
3/13 anonim válasza:
Helyileg nem tudom pontosan hogy hol, de mindenképpen ott ahol kicsi a fényszennyezettség. A városban nem igazán láthatjuk, de ha lemész vidékre az egész égbolt tele van!
4/13 anonim válasza:
Az összeset sehol, mivel a látásunk nem engedi meg, hogy a hátunk mögé is lássunk. Ha kimennél a világűrbe, akkor se látnád mindet, mert mindig lenne, ami épp akkor mögötted van. :-)
5/13 anonim válasza:
A civilizációtól, városoktól legtávolabbi, legmagasabb és legszárazabb helyen. A legjobb persze a világűr.
6/13 anonim válasza:
Kijössz a büdöstől 30km-re és itt is látni őket...
7/13 dellfil válasza:
Ha a kérdésed a szabadszemmel látható csillagokra vonatkozik, (és nem az "összesre") akkor nem kell olyan messzire menned, mint többen előttem állították.
Íme: [link]
8/13 dellfil válasza:
Az előző válaszoló vagyok... Még valamit találtam:
9/13 anonim válasza:
Sehol se lehet egyszerre mindet látni max a felét(ugye a föld ami a lábad alatt van az eltekarja őket , de am igen az ilyen kihalt helyeken lehet mintpl az anktartisz ahol még nincs civilizáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!