Egy 15 voltos vagy wattos (nem tudom hogy melyik) izzó napi 10 óra munkával hány forintot vesz ki a zsebemből? Valaki levezetné?
Kb. egy 40 wattos (220 volt) izzó fogyaszt óránként 1 ft-ot.
A 15 wattos 10 óra alatt kb. 3 ft.
De ha sűrűn kapcsolgatod, számold hozzá az izzó árát is, mert hamar kiég.
köszi
és a kilowatt/óra az hogy van?
és most az izzó voltos vagy wattos?
Az izzó az wattos... :)
A villanyszámlán látható kw/h (kilowattóra), ami az elszámolás alapja azt jelenti, hogy 1000 watt 1 órán keresztül.
Tehát egy villanykörte, amelyik 100 W-os, 10 óra alatt fogyaszt 1 kw/h-t. Egy légkodni, ami 2 kw-os, fél óra fogyaszt 1 kw/h-t. Egy 15 wattos izzó 66,66 óra alatt fogyaszt 1 kw/h-t.
1 kw/h kb. 50 Ft körül lehet a villanyszámlán.
Nem kW/h, hanem kWh. Minél tovább ég, annál többet fizet, nem pedig kevesebbet.
Amúgy okés.
15 W-os izzó = 15 Wh. 1000 Wh/15 Wh = 66,7 óra.
Egy hónap = 30 nap. Egy nap 10 óra üzemidő. 30 nap * 10 óra = 300 óra. 300 óra / 66,7 óra = 4,5 kWh.
Egy kilóWattóra közel 50 pénz. 50 Ft * 4,5 kWh = 225 Ft.
Tehát egy darab 15 W-os fogyasztó 225 Forinttal könnyíti meg a pénztárcádat.
Üdv!
köszi
nem szeretnék személyeskedni, de megkérdezhetem, hogy milyen szakos iskolát végeztetek el, hogy ilyen okosak vagytok és még ilyen melegben is tudtok gondolkozni?
Ezt bárkinek ki kéne tudni számolnia, aki járt középiskolába.
Az már más kérdés, hogy mindenki segghülye, mert a matek meg a fizika olyan ijesztő és "jájj dicsák én nemétem".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!