Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért csíp a retek? Mi van benne?

Miért csíp a retek? Mi van benne?

Figyelt kérdés
Mivel lehet a csípősségét semlegesíteni úgy, hogy nem eszek hozzá mást? Magában szeretném megenni, de képtelenség...
2011. jún. 16. 13:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Azért, mert a retek ilyen. Egyébként egy megoldás van: edd meg! Ha "gyakorolsz", egyre kevésbé fog csípni.
2011. jún. 16. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Tudományosabb válaszok érdekelnének, nem saját praktikák magyarázat nélkül. Köszi!
2011. jún. 17. 07:09
 3/10 anonim válasza:
A friss gyökér fontos hatóanyagai a kén-tartalmú mustárolaj-glikozidok, a raphanol és raphanin nevű kén-tartalmú illóolajok, amely a retek csípős ízét és gyógyhatásának jelentős részét is biztosítja.
2011. jún. 17. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
És a retek csípős ízével, ha gondod van szeleteld fel egy lapítón, sózd meg és hagyd, hogy a leve a só miatt follyon ki, ezzel a csípős íze is elmegy.
2011. jún. 20. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
HÁt ti milyen génkezelt retket esztek...? itthon a kertbéli retkek nem csípnek... A szúnyog az csíp... a Retek nem csíp.
2011. jún. 23. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Aspartia válasza:
Nekem csíp a kertbéli retkem.
2012. ápr. 29. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
Nekem is csip a kertbéli retkem:D:DPedig azt hittem nem fog ennyire:(
2012. máj. 8. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 tompika1 válasza:

Én most szüreteltem a kis konyhakertünkből a francia retekhez hasonló hosszúkás fajtát. Semmi vegyszer tiszta bio. Kissé kötött agyagos talaj,de szépen előkészítve.Szinte minden napos locsolás, soha nem hagytam szárazon a talajt. Eredmény? Ha ettetek méregerős retket, akkor ez annál is erősebb volt.

Nem volt pudvás,inkább igazi ropogós gyönyörű példányok voltak. Nos kötött talaj állandó nedvesség valószínű befolyásolhatja az erejét.

2012. máj. 14. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 Aspartia válasza:
Én egyébként zsázsával szoktam elszórni, az a védőnövénye és állítólag attól is csípőssé válhat.
2013. jún. 17. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
Szia én csak saját tapasztalatot tudok meg osztani. Mi hónapos retket szoktunk vetni. Egy hónap és tényleg lehet enni. Ilyenkor még nem csíp kb6-7 hétig. Utána már pucolni szoktuk mert a héja már csíp, de belül még nem. 2 hónaposan már a kommunisták összes mérge benne van. Kívül belül. De ha megsózod egy kicsit tényleg meg oldja a gondot
jún. 2. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!