Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy ember mikor számít okosnak?

Egy ember mikor számít okosnak?

Figyelt kérdés
2011. máj. 13. 17:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

szerintem az általános felfogás szerint akkor hogyha nagyon jól tanult és utána sikeresen tud dolgozni.

De szerintem ez a legnagyobb marhaság amit mondhatnak.

Szerintem az az okos aki felfogja hogy hogyan működik a mostani világ és ki tudja játszani.

2011. máj. 13. 17:47
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Elsővel egyetértek.
2011. máj. 13. 18:11
 3/10 Ozmium42 ***** válasza:
100%
Az okosság nem általános tulajdonság, hanem viszonyított. Két ember közül az az okosabb, aki nagyobb tárgyi tudással rendelkezik. Ez minden. Köznyelvben, aki sok mindenkinél okosabb, az az okos ember. De ez csak egy szófordulat.
2011. máj. 13. 21:13
 4/10 anonim ***** válasza:
Köznyelvben akkor igazából az okos azt jelenti hogy könnyen tanítható? A kutyámra is mindenki azt mondja hogy milyen okos kutya amikor lefekszik egy falat kajáért. Az embernél ugyanígy van? Mert akkor ha lehülyéznek akkor mostantól mindig meg fogom köszönni.
2011. máj. 13. 21:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az okos az, aki felfogja a dolgokat, nem csak megtanulja, érti is. Könnyen rájön az összefüggésekre, látja a szabályszerűségeket, és képes betartani azokat. Képes rendszerezni.

És szereti a szilvásbuktát, mert azt szeretem!

2011. máj. 15. 03:02
 6/10 anonim ***** válasza:
28%
142 IQ felett. Nekem 138, úgyhogy én már majdnem okos vagyok :)
2011. jún. 27. 15:01
 7/10 anonim ***** válasza:
38%

Amikor meghaladja az én tudási szintem. Szerintem akkor már nagyon okosnak számít. Zseninek!

:D

2011. jún. 27. 16:37
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
mondjuk ha fejlett az agya. pl ha gyorsan alkalmazkodik egy adott helyzethez, jó és gyors a memóriája, minden témakőrből van egy nagyobb tudása, vagyis mindenhez hozzá tud szólni amellett ami a munkája amit tökéletesen tud, nagy az érdeklődésköre, meg ilyenek :P
2011. jún. 27. 17:57
 9/10 anonim válasza:
70%
Vagy az aki feltalál valamit az emberiségnek, vagy az amit az első mondott
2011. jún. 27. 19:31
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy ember akkor okos, ha a gondolkodási módja logikus.

Nem csak arra épít, hogy igen illetve nem, hanem arra is, hogy talán vagy mégsem és csak 30%-ban mégsem és/vagy 30%-ban talán.

Fuzzy logika. Kell egyfajta kis idő, amíg az ember megtanul gondolkodni, majd el is tud mindent úgy magyarázni, hogy nála hülyébbek is megértsék (már elnézést).

2011. jún. 27. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!