Ha a Hold megszűnne létezni, milyen hatása lenne a Földre?
nem lenne árapály, aminek fiziológiai hatásai is lennének. de például az árapály generátorok sem működnének. több meteor csapódna a földbe nem lenne napfogyatkozás
ha nem létezne a hold, mert meg sem született volna, másképp nézne ki a föld. például nagyobb lenne.
és egyéb dolgok [link]
Ez be fog következni, láttam róla egy dokumentumfilmet.
Pontosabban az fog történni, hogy a Hold egyre távolabb kerül tőlünk és egyre kevésbé fejti ki ránk a hatásait.
A legnagyobb gond az lesz, hogy mivel a Hold is befolyásolja a Föld forgását, a Föld "megbolondul" és össze-vissza, rendszer nélkül fog forogni, minek hatására az éghajlatok felborulnak. Özönvízek, elsivatagosodás, minden lesz itt.
Persze, mire ez bekövetkezik, addigra szerintem már nem lesz ember, mert jóval előtte kiírtja önmagát.
"Állítólag a Föld függőleges tengelyferdesége a Holdnak köszönhető. Ezért vannak az évszakváltozások. Ha nincs Hold, a tengely beáll függőlegesbe és megszűnnek az évszakok"
Ez butaság!
A Precesszió mértékét nagyban befolyásolja a Hold. (Ez a precesszió a tengely billegő mozgása, mint a lassabban forgó búgócsiga billegő tengelymozgása), ami a Hold stabilizáló hatása nélkül sokkal szélsőségesebb értékeket venne fel a jelenleginél. De szó sincs arról, hogy függőleges lenne.
Ha most megszűnne a Hold, megszűnnének az árapály keltette dagály-apály jelenségek. A tengely precessziójának periódusa (kb 26 ezer év) nem változna, de a ferdeségének változása jelentősen! (a jelenlegi 23,5° helyett akár 60-80° lenne) Ez pedig a periódus idővel megegyező időszakokban jégkorszakokat, illetve az évszakok közötti különbségek minimálissá válását hozná el.
És nem utolsó sorban, elvesztenénk egy gyönyörű látványt.
első vagyok
13:24 egyetértek. nem változna meg állandóra (0 fokra) ez a dőlésszög.
*bolygó.(Bocsi)
A Napról tudok én hasonlót,hogy az fog egyszer megszűnni(vagy túl közel jöna Földhöz,nem tudom már,hogy hogyan volt)
Számos biológiai jelenséget is befolyásol a Hold (holdhónapok), főleg a női nemi ciklusokat (de hogy mi alapján... viszont a kapcsolat elég szembeötlő). Tehát valószínűleg a mentruációs ciklusok, a hormonális változások is megbolondulnának, felborulna a terhesség jelenlegi rendje, több lenne a korán/későn szülés, és rengeteg "idegbeteg" nő szabadulna a férfiak meghitt és nyugodt kis világára. Ez több virágvásárláshoz vezetne, amitől emelkednénk a csokrok árai; hiány lépne fel csokiban (a globális klímaváltozások miatt, meg a rovarirtó szereknek hála, döglenek a szúnyogok, ezért hal ki a kakaóbab, a Mars rohamléptékben beindította a projektjeit, hogy megmenthető legyen, de semmi esély... most klónozzák, analizálják a genomját); valószínűleg a nagyobb alkohol-fogyasztás miatt emelkedne a sör ára is.
Ez csak a biológiai változások egy szelete.
19:50 első vagyok
egy bizonyos darabig. attól függ hogyan mozogna a hold tovább.
képzeld azt, hogy a föld egy dagadt nő, a hold meg egy kisfiú, akik keringőznek. ha eldobják egymást, a hold elrepül, a föld meg... talán 1 centit arrább lép, de nem sokat változtat rajta.
viszont kisebb lesz a rendszer tömege, ezért változhat a föld pályája kis mértékben
22:27 nekem tetszik, mikor készül el a második kötet? :)
"viszont kisebb lesz a rendszer tömege, ezért változhat a föld pályája kis mértékben"
Nem változna. Pontosabban annyit változna, hogy így jelenleg a Hold és a Föld közös tömegközéppontja kering a Nap körül, a Hold nélkül meg csak a Föld keringene a Nap körül. A Föld jelenleg egy hullámos pálya mentén járja útját a Nap körül, ez a "hullámosság" szűnne meg, de ne felejtsük el, ez a hullámosság a 300 millió kilométeres pályaátmérőhöz képest nincs egy Földsugárnyi sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!