Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a Hold megszűnne létezni,...

Ha a Hold megszűnne létezni, milyen hatása lenne a Földre?

Figyelt kérdés
2011. máj. 10. 12:24
1 2
 1/12 anonim válasza:

nem lenne árapály, aminek fiziológiai hatásai is lennének. de például az árapály generátorok sem működnének. több meteor csapódna a földbe nem lenne napfogyatkozás

ha nem létezne a hold, mert meg sem született volna, másképp nézne ki a föld. például nagyobb lenne.

és egyéb dolgok [link]

2011. máj. 10. 12:37
 2/12 anonim ***** válasza:
83%

Ez be fog következni, láttam róla egy dokumentumfilmet.

Pontosabban az fog történni, hogy a Hold egyre távolabb kerül tőlünk és egyre kevésbé fejti ki ránk a hatásait.

A legnagyobb gond az lesz, hogy mivel a Hold is befolyásolja a Föld forgását, a Föld "megbolondul" és össze-vissza, rendszer nélkül fog forogni, minek hatására az éghajlatok felborulnak. Özönvízek, elsivatagosodás, minden lesz itt.

Persze, mire ez bekövetkezik, addigra szerintem már nem lesz ember, mert jóval előtte kiírtja önmagát.

2011. máj. 10. 12:53
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag a Föld függőleges tengelyferdesége a Holdnak köszönhető. Ezért vannak az évszakváltozások. Ha nincs Hold, a tengely beáll függőlegesbe és megszűnnek az évszakok. Az egyenlítőnél minden kiég, a sarkok felé haladva egyre hidegebb lesz az éghajlat. Az adott szélességi körön mindenütt azonos lesz a hőmérséklet. Ez azt hozza magával, hogy mindenki -aki élni akar- egy szűk sávba fog kényszerülni, ahol élhető marad a klíma.
2011. máj. 10. 13:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"Állítólag a Föld függőleges tengelyferdesége a Holdnak köszönhető. Ezért vannak az évszakváltozások. Ha nincs Hold, a tengely beáll függőlegesbe és megszűnnek az évszakok"

Ez butaság!

A Precesszió mértékét nagyban befolyásolja a Hold. (Ez a precesszió a tengely billegő mozgása, mint a lassabban forgó búgócsiga billegő tengelymozgása), ami a Hold stabilizáló hatása nélkül sokkal szélsőségesebb értékeket venne fel a jelenleginél. De szó sincs arról, hogy függőleges lenne.

Ha most megszűnne a Hold, megszűnnének az árapály keltette dagály-apály jelenségek. A tengely precessziójának periódusa (kb 26 ezer év) nem változna, de a ferdeségének változása jelentősen! (a jelenlegi 23,5° helyett akár 60-80° lenne) Ez pedig a periódus idővel megegyező időszakokban jégkorszakokat, illetve az évszakok közötti különbségek minimálissá válását hozná el.

És nem utolsó sorban, elvesztenénk egy gyönyörű látványt.

2011. máj. 10. 13:24
 5/12 anonim válasza:

első vagyok

13:24 egyetértek. nem változna meg állandóra (0 fokra) ez a dőlésszög.

2011. máj. 10. 14:25
 6/12 anonim ***** válasza:
Várjunk! Én úgy tudom,hogy a Hold vonzza a Földet,a Föld meg a Holdat,azért vannak egy helyben.(fizika óra)Akkor,ha bármelyik bolgyó elmozdul,nem kéne a másiknak vele mozdulnia?
2011. máj. 10. 19:50
 7/12 anonim ***** válasza:

*bolygó.(Bocsi)

A Napról tudok én hasonlót,hogy az fog egyszer megszűnni(vagy túl közel jöna Földhöz,nem tudom már,hogy hogyan volt)

2011. máj. 10. 19:51
 8/12 anonim ***** válasza:
66%

Számos biológiai jelenséget is befolyásol a Hold (holdhónapok), főleg a női nemi ciklusokat (de hogy mi alapján... viszont a kapcsolat elég szembeötlő). Tehát valószínűleg a mentruációs ciklusok, a hormonális változások is megbolondulnának, felborulna a terhesség jelenlegi rendje, több lenne a korán/későn szülés, és rengeteg "idegbeteg" nő szabadulna a férfiak meghitt és nyugodt kis világára. Ez több virágvásárláshoz vezetne, amitől emelkednénk a csokrok árai; hiány lépne fel csokiban (a globális klímaváltozások miatt, meg a rovarirtó szereknek hála, döglenek a szúnyogok, ezért hal ki a kakaóbab, a Mars rohamléptékben beindította a projektjeit, hogy megmenthető legyen, de semmi esély... most klónozzák, analizálják a genomját); valószínűleg a nagyobb alkohol-fogyasztás miatt emelkedne a sör ára is.

Ez csak a biológiai változások egy szelete.

2011. máj. 10. 22:27
 9/12 anonim válasza:

19:50 első vagyok

egy bizonyos darabig. attól függ hogyan mozogna a hold tovább.

képzeld azt, hogy a föld egy dagadt nő, a hold meg egy kisfiú, akik keringőznek. ha eldobják egymást, a hold elrepül, a föld meg... talán 1 centit arrább lép, de nem sokat változtat rajta.

viszont kisebb lesz a rendszer tömege, ezért változhat a föld pályája kis mértékben

22:27 nekem tetszik, mikor készül el a második kötet? :)

2011. máj. 11. 11:34
 10/12 anonim ***** válasza:

"viszont kisebb lesz a rendszer tömege, ezért változhat a föld pályája kis mértékben"

Nem változna. Pontosabban annyit változna, hogy így jelenleg a Hold és a Föld közös tömegközéppontja kering a Nap körül, a Hold nélkül meg csak a Föld keringene a Nap körül. A Föld jelenleg egy hullámos pálya mentén járja útját a Nap körül, ez a "hullámosság" szűnne meg, de ne felejtsük el, ez a hullámosság a 300 millió kilométeres pályaátmérőhöz képest nincs egy Földsugárnyi sem.

2011. máj. 11. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!