Mely vegyület tartozik a "prion" szervezetek felépítéséhez?
Ez egy macerás kérdés, mivel sok oldal mást ír, de ez a kérdés egy tesztben hangzott el. A választási lehetőségek között szerepel a:
A) ATP
B) RNS
C) DNS
D) glikoproteidek
A választ előre köszönöm!
Jah és még egy gyors kérdés:
Miért a mitokondrium az energetikai üzeme a sejtnek?
Ismételten köszönöm. Üdv! :)
A prionok fehérjék, tehát az első kérdésre szerintem D a válasz.
A mitokondrium azért energetikai központ, mert ott bomlik le a glükóz, amely során energia szabadul fel, amit a sejtek felhasználnak más folyamatokhoz.
Bővebben: A biológiai oxidáció első lépése, a glikolízis citoplazmában zajlik. Ekkor a glükózból piroszőlősav keletkezik. A piroszőlősav acetil csoporttá alakul, és belép a mitokondriumba ahol az utolsó 2 lépés zajlik: a citromsav ciklus és a terminális oxidáció.
A biológiai oxidáció során széndioxid, víz és ATP (energia) képződik.
A prionok fehérjék, szóval én is a D-re tippelek. :)
A mitokondriumban zajlik a terminális oxidáció lépése, szóval ott termelődik az ATP, azaz az "energia".
Uhh, nagyon-nagyon köszönöm mindenki válaszát, hála Istennek, hogy van, aki kedveli a biológiát! :)
Egyébként ti mivel foglalkoztok?
tegnap 19:13 vagyok:
Biológusnak tanulok, most vagyok ötödéves. Vicces lenne, ha nem szeretném a bioszt. ^^
23:34es vagyok. Én még gimis de orvosira készülök és biosz kémia emelt tantervűbe járok. És imádom mindkettőt meg a biokémiát is. Hetente 5 biosz + 4 kémia
Néha már sok egy kicsit de akkor boncolunk vagy mikroszkopizálunk vagy reakciókat csinálunk. Am 10.es vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!