Miért folyik a könny?
Hat azert h alapbol van az erdekes megfogalmazas...a konnymirigyeink termelik elsosorban azert h ne szaradjon ki a szemunk jah...
De gondolom nem ez erdekel, hanem h minek a hatasara termelodik annyi ha szomoruak vagyunk vagy ilyesmi....hat fogalmam sincs, de engem is nagyon erdekel:D
Szal ha vki tudja írja le:)
Elozo vagyok...kozben utanaolvastam kicsit:)
"Sírásnál a legfeltűnőbb a könnytermelés fokozódása, a könny kilép a szemből, és láthatóan folyik az arcon vagy könnycseppek gördülnek le. Ez előtt azonban az orrüregben jelenik meg a könny, ez magyarázza a sírást megelőző, illetve kísérő szipogást, gyakori orrtörlést. Könny egyébként folyamatosan termelődik a könnymirigyben a szemgolyók nedvesítésére és védelmére. De a sírás kapcsán termelődő könny nemcsak mennyiségében, hanem kémiai összetételében is különbözik az ún. basalis könnytől.
A sírás hatásaival foglalkozó tudósok feltételezik, hogy sírás kapcsán a testünk kémiája is megváltozik (bizonyos hormonok, ingerületátvivő anyagok koncentrációja testnedveinkben).
Sírás közben megváltozik a légzés ritmusa és mélysége, a vérkeringés, vérnyomás is, az izmok feszültségi állapota."
Itt a cikk, érdemes elolvasni: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!