Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyáknak miért folyik...

A kutyáknak miért folyik könny a szemükből?

Figyelt kérdés

Láttam olyan kutyust is akinek az orrából is folyt valami (átlátszó volt) Ez miért van?

Puszta kiváncsiságból kérdem :)

A válaszokat előre is köszönöm!

2010. júl. 7. 09:38
 1/8 anonim ***** válasza:

nem tudom de az én kutyáméból is folyik vmi

nem tom mi lehet az

2010. júl. 7. 09:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Az enyém szemében ilyen fehéres valami szokott lenni,de nem tudom,mi,és csak az egyik szemében.A tiéteknél is ilyen?
2010. júl. 7. 09:58
 3/8 A kérdező kommentje:

Nekem a szeméből mind kettőből könny folyik ( vagyis nem tudom mi az a könnyhez hasonló )

Meg csipás is szokott neki lenni de azt mindig kiszedjük

2010. júl. 7. 10:01
 4/8 Akiteki ***** válasza:

Az embernek is könnyezik a szeme. Különben kiszáradna és igen fájdalmas lenne.

A megszáradt könny a csipa.

Normális esetben a szeme sarkában lévő könnycsatornán keresztül a felesleges könny elszivárog az orrába.

2010. júl. 7. 11:21
 5/8 A kérdező kommentje:

Akkor most már értem :)

Köszönöm!

2010. júl. 7. 11:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Az orrból folyó átlátszó valamit úgy hívják, hogy híg, "tiszta" takony :D. A bement por, kosz tisztul ki így. Az ember orrában ez kis, sárgás-zöldes "csomókká" áll össze, biztos neked is volt már, különösen, ha koszos (pl. kerti) munkát végeztél.

Vannak kutyafajták, amik hajlamosabbak a könnyezésre, pl. a bichonok. A könnycsatornájuk aktívabban termel. Ha kosz is kerül a szembe, akkor becsomósodik, és a szem orr felé eső végénél lefolyik, odaszárad. Tisztító mechanizmus. Te is könnyezel, ha nagy a por körülötted, illetve, ha nagyon erős fény éri a szemedet.

2010. júl. 7. 11:36
 7/8 Akiteki ***** válasza:
Kis helyesbítés: a könnycsatorna nem termeli, hanem elvezeti a könnyet.
2010. júl. 7. 12:01
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, köszi a helyesbítést, könnykészüléket akartam írni, csak figyelmetlen voltam.
2010. júl. 8. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!