A kutyáknak miért folyik könny a szemükből?
Láttam olyan kutyust is akinek az orrából is folyt valami (átlátszó volt) Ez miért van?
Puszta kiváncsiságból kérdem :)
A válaszokat előre is köszönöm!
nem tudom de az én kutyáméból is folyik vmi
nem tom mi lehet az
Nekem a szeméből mind kettőből könny folyik ( vagyis nem tudom mi az a könnyhez hasonló )
Meg csipás is szokott neki lenni de azt mindig kiszedjük
Az embernek is könnyezik a szeme. Különben kiszáradna és igen fájdalmas lenne.
A megszáradt könny a csipa.
Normális esetben a szeme sarkában lévő könnycsatornán keresztül a felesleges könny elszivárog az orrába.
Akkor most már értem :)
Köszönöm!
Az orrból folyó átlátszó valamit úgy hívják, hogy híg, "tiszta" takony :D. A bement por, kosz tisztul ki így. Az ember orrában ez kis, sárgás-zöldes "csomókká" áll össze, biztos neked is volt már, különösen, ha koszos (pl. kerti) munkát végeztél.
Vannak kutyafajták, amik hajlamosabbak a könnyezésre, pl. a bichonok. A könnycsatornájuk aktívabban termel. Ha kosz is kerül a szembe, akkor becsomósodik, és a szem orr felé eső végénél lefolyik, odaszárad. Tisztító mechanizmus. Te is könnyezel, ha nagy a por körülötted, illetve, ha nagyon erős fény éri a szemedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!