Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy lehetne elmagyarázni a...

Hogy lehetne elmagyarázni a százalékszámítást egy nagyon gyenge matekosnak?

Figyelt kérdés

Nem tudom általános iskolában hogyan vezetik be a százalék fogalmát. Talán az segítene. El kellene magyaráznom valakinek. Mutattam neki a wikipédián irt dolgokat, de még így is azt mondja, hogy nem érti mi az a százalék.

Nem vagyok tanár - nem tudom hogy értessem meg vele.

2011. ápr. 19. 17:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

100% az ötös, mert mindent tudott.

Még 95 % is ötös, mert majdnem mindent tudott.

50% hármas, mert csak a felét tudta.

30% altt egyes, mert nagyon keveset tud.

50 %-os leértékelés: feleannyiért adják. És így tovább. Gyakorlati példák. Kisbaba is megtanulja.

2011. okt. 20. 21:30
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha azt akarod kideríteni, csak rámondja-e, hogy érti, tegyél fel a témáról ártatlan kérdéseket, amelyek látszólag igazak, de valójában hamisak. ha jól válaszol, akkor érti (aki nem érti, általában rábólint, mert azt hiszi,az a helyes - egyszerűen nem hiszik el, hogy tagadást kérdezel).

Szerintem is a törtekkel lehet baj.

Mondd neki (úgy mellékesen), hogy hozzon egy fél pohár vizet neked. Kérdezd tőle, mit tenne, ha csak annak a felét kérnéd. Mondd, hogy tegye meg. Kérdezd, hogy az mennyi. Többször. "ne hidd el: tényleg? komolyan mondod?" Aztán a háromnegyedet. "Ez nem pont háromszorosa az előzőnek?" "Nem ezért hívjuk háromszor negyednek, na jó rövidebben háromnegyednek?" Ilyesmi. Nem baj, ha van benne némi humor, azt könnyebben megjegyzi az ember. Azért nem érti, mert lélekben már rég lemondott arról, hogy valaha is értse. Ezt kell eltüntetni, lehet hogy nem is matekkal, csak te tudod, hogy valójában az van mögötte.

Ha mutatsz neki valamit, sose te csináld. Végignézi, el sem jut a tudatáig. Ha ő teszi, kényszerítve van a megértésre, csak nem tud róla.

2011. okt. 21. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!