Hogy lehetne elmagyarázni a százalékszámítást egy nagyon gyenge matekosnak?
Nem tudom általános iskolában hogyan vezetik be a százalék fogalmát. Talán az segítene. El kellene magyaráznom valakinek. Mutattam neki a wikipédián irt dolgokat, de még így is azt mondja, hogy nem érti mi az a százalék.
Nem vagyok tanár - nem tudom hogy értessem meg vele.
írj neki példákat.
írd fel így:
a:
szé:
szl:
és ugye itt csak az szé-t számolod szorzással...és jegyezze meg úgy,hogy ez van középen... meg mindig ezt osztod... mármint,hogy,ha alapot számolsz,akkor szé:szl...
ha hülyeség,akkor bocsi. :$ csak egy ötlet volt. ^^
14/L
A százalék láb még túl magas. A második válasz szerint próbáltam, de így nem értette. Talán, ha kitennék 100 db gyufát, és szemléltetném, az talán beválna. Azért köszi.
Esetleg más ötlet.
Igen a 100 gyufaszál jó ötlet.
Az egészet elosztja 100 részre, ez lesz az 1%.
Ahányszorosa lesz a következő szám az 1%-nak, annyi százaléka lesz az eredeti számnak.
Vagy ha érti a törteket akkor a két szám arányát egyszerűen szorozza meg százzal.
tegyél ki 10 gyufát. Egy gyufa az egy tizede, két gyufa a két tizede...
mutasd meg neki hogy 5 gyufának 1 gyufa ugyanannyi mint 10 gyufának kettő
Türelemmel. Sok türelemmel.
Nincs csodamódszer. Van sok jó technika. Ha egyikkel nem megy, meg lehet próbálni a másikkal. Esetleg meg lehet találni, hogy hol nem érti.
Egyébként a %-számítást az emberek nagy többsége nem érti, hiába oldotta meg jól az ilyen feladatokat az iskolában.
"Van sok jó technika"
A kérdés pont az, hogy mik ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!