Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A rutinmozdulatok valójában a...

A rutinmozdulatok valójában a kezünkben vagy az agyunkban vannak?

Figyelt kérdés

Sokszor mondjuk, mikor már nagyon sokszor csináltunk egy mozdulatot, hogy már a kezemben van.

Tényleg ott van vagy az agyunkban?

2011. ápr. 10. 18:43
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A szemétje :D
2011. ápr. 10. 19:36
 12/15 anonim ***** válasza:

Van több irányító központ is a központi agyon és a gerincvelőn kívül.

Az egyik a szív, amelyik ugye a saját ritmusát képes irányítani: alá van rendelve az agynak, de van egy alapjárata is, amit a színuszcsomó kelt benne. Kivágott szív is működik, ha kap friss vért.

A másik központ pedig a hasadban van, és a beleidet irányítja. Ez is alá van rendelve az agynak, de nem a tudatnak.

Minél primitívebb egy lény, annál hangsúlyosabbak benne ezek a központok (merthogy annál kisebb a központi agya) - már persze, ha elég fejlett ahhoz, hogy ezek a központok egyáltalán létezzenek benne.

A polipnak pl. a "kezében" - a karjaiban - van a tudása java része. Minden csápnak saját vezérlő központja van, a polip agya csak a központi parancsokat adja ki.

2011. ápr. 10. 19:46
 13/15 anonim ***** válasza:
De személy szerint én leborulok az agy tervezője előtt mert ennyi számítás /mp-et nem sok minden tud csinálni.és én élek is vele:D
2011. ápr. 10. 19:47
 14/15 anonim ***** válasza:

Visszatérve erre az írás-olvasás dologra. Az nem úgy van, hogy különböző központok irányítják. Szóval attól még, hogy tudod, hogy néz ki egy betű, és el tudod olvasni, még nem biztos, hogy le is tudod írni.

Meg valami ilyesmi lehet a rajzolás is. Látod a vázát, tudod, hogy hogy néz ki, de attól még lehet, hogy valami amorf akármit fogsz rajzolni.

2011. ápr. 10. 20:04
 15/15 A kérdező kommentje:

Ez érdekes :)

Köszönöm a válaszokat :)

„De személy szerint én leborulok az agy tervezője előtt mert ennyi számítás /mp-et nem sok minden tud csinálni.és én élek is vele:D”

Egyetértek Veled! :D

2011. ápr. 10. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!