Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A rutinmozdulatok valójában a...

A rutinmozdulatok valójában a kezünkben vagy az agyunkban vannak?

Figyelt kérdés

Sokszor mondjuk, mikor már nagyon sokszor csináltunk egy mozdulatot, hogy már a kezemben van.

Tényleg ott van vagy az agyunkban?

2011. ápr. 10. 18:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
MINDENT az agyad irányít!!
2011. ápr. 10. 18:48
 2/15 A kérdező kommentje:

És mi van az írással?

Az 1. osztályos kisgyerek agya már ismeri a betűket, de még sem tud írni gyakorlás nélkül (legalább is olvashatóan)

Rajzolás, ugyan ez.

Zongorázás, hegedülés, akármilyen hangszer

Gépelés... ez mind gyakorlás kérdése...

2011. ápr. 10. 18:50
 3/15 anonim ***** válasza:

Jézusom... :D

Az agyunkban van.

Hány éves vagy?

2011. ápr. 10. 18:51
 4/15 anonim ***** válasza:
Az írást, a rajzolást, a zongorázást, a gépelést, és minden mást is az agyad irányít.
2011. ápr. 10. 18:54
 5/15 A kérdező kommentje:

16 :D

De épp azt pofázom, hogy akkor minek a gyakorlás?! xD

Elvileg, ha most én megtanulom, hogy melyik billentyű hol van a billentyűzeten, akkor én azonnal tudok 500 leütés/perces sebességgel, vakon gépelni?

2011. ápr. 10. 18:54
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Az egy dolog, hogy kialakul a megfelelő idegpálya, amin a végigfutó ingerület kiváltja az adott tevékenységet - de attól még meg kell tanulnia az agynak, hogyan lehet ezt a létrejött idegpályát használni. Ez időbe telik (tanulás).

Ezenkívül az, ami a "kezedben" van, annak a cselekvésnek az irányítását átveszi a kisagy. Így ezekre a cselekvésekre már nem kell koncentrálni, hanem mennek "maguktól" ilyen pl a biciklizés, a vakon gépelés, és minden olyan tevékenység, amihez végül már nem kell odafigyelés: pl az írás is. A kisagy képes ezeket a műveletek könnyedén elvégezni, de csak akkor, ha már tökéletesen működnek a hozzá rendelt idegpályák.

2011. ápr. 10. 18:58
 7/15 anonim ***** válasza:
Igen, ha valakit pofán b@szol, mert felidegesít nem tudsz már magadon ,,uralkodni" azt is az agyad ,,vezeti"
2011. ápr. 10. 19:00
 8/15 A kérdező kommentje:

tudom, te idióta, biosz szakos vagyok XD

csak erre voltam kíváncsi, köszi a választ

2011. ápr. 10. 19:03
 9/15 anonim ***** válasza:
És mi van azzal, hogy 1 csirkének levágják a fejét akkor az még tud repülni és futni.Csak kötekedésnek mondom:D
2011. ápr. 10. 19:08
 10/15 anonim ***** válasza:
Sok alapszintű mozdulatot a gerincvelő lát el: ez ugyanis gyorsabb, mert az agy "sokáig" elmélkedne azon, hogy mit kéne csinálni, míg a gerincvelő akár fél másodpercel is gyorsabban intézkedik. Például ha a forró sütőlaphoz érinted a kezed, akkor az agyadnak jó 1 másodpercre lenne szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a beérkező információt, majd reagáljon (vagyis elrántsd a kezed), míg a gerincvelő ezt elintézi alig negyed-fél másodperc alatt: és azért égésnél ez közel sem mindegy. A vicc az, hogy a fájdalom maga már csak akkor tudatosul benned, amikor már elrántottad a kezed: addig az agy még nem is dolgozza fel, hogy neked az fáj :)
2011. ápr. 10. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!