A rutinmozdulatok valójában a kezünkben vagy az agyunkban vannak?
Sokszor mondjuk, mikor már nagyon sokszor csináltunk egy mozdulatot, hogy már a kezemben van.
Tényleg ott van vagy az agyunkban?
És mi van az írással?
Az 1. osztályos kisgyerek agya már ismeri a betűket, de még sem tud írni gyakorlás nélkül (legalább is olvashatóan)
Rajzolás, ugyan ez.
Zongorázás, hegedülés, akármilyen hangszer
Gépelés... ez mind gyakorlás kérdése...
Jézusom... :D
Az agyunkban van.
Hány éves vagy?
16 :D
De épp azt pofázom, hogy akkor minek a gyakorlás?! xD
Elvileg, ha most én megtanulom, hogy melyik billentyű hol van a billentyűzeten, akkor én azonnal tudok 500 leütés/perces sebességgel, vakon gépelni?
Nem. Az egy dolog, hogy kialakul a megfelelő idegpálya, amin a végigfutó ingerület kiváltja az adott tevékenységet - de attól még meg kell tanulnia az agynak, hogyan lehet ezt a létrejött idegpályát használni. Ez időbe telik (tanulás).
Ezenkívül az, ami a "kezedben" van, annak a cselekvésnek az irányítását átveszi a kisagy. Így ezekre a cselekvésekre már nem kell koncentrálni, hanem mennek "maguktól" ilyen pl a biciklizés, a vakon gépelés, és minden olyan tevékenység, amihez végül már nem kell odafigyelés: pl az írás is. A kisagy képes ezeket a műveletek könnyedén elvégezni, de csak akkor, ha már tökéletesen működnek a hozzá rendelt idegpályák.
tudom, te idióta, biosz szakos vagyok XD
csak erre voltam kíváncsi, köszi a választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!