Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi váltotta ki az ősrobbanást?

Jöttmentek kérdése:

Mi váltotta ki az ősrobbanást?

Figyelt kérdés
2011. márc. 31. 17:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Atyavilág, van aki ezt nem tudja!? Hát Chuck Norris!
2011. márc. 31. 20:51
 12/22 anonim ***** válasza:
a számítógépes dologhoz azt tenném hozzá hogy van egy olyan elmélet hogy majd ha mi is eljutunk egy olyan szintre akkor csinálunk mi is egy ilyen szimulációt és aztán a szimulációban is csinálnak szimulációt és ez megy a végtelenig.
2011. márc. 31. 21:53
 13/22 anonim ***** válasza:
Csak hát akkor felmerül a kérdés: Azt a világot ami az első szimuláció létrejöttéhez vezetett mi hozta létre?
2011. márc. 31. 23:26
 14/22 anonim ***** válasza:

De mi van ha egy Elme végzi a szimulációt? egy olyan Elme, amiben minden létezik egyszerre, ami mindent tud egyszerre, ami minden információt hordoz egyszerre, ami természetesen értelemmel, tudatossággal bír?

Miért az anyagba(az a "computer", amiről beszéltek) próbáljuk beletuszkolni a mindentudást...amikor megtehetjük ezt másképpen is?

A kiírt kérdésre válaszolva.

"Mi váltotta ki az ősrobbanást?"

Az akarat, a gondolat váltotta ki, az ötlet, az ihlet az Elme részéről. :P

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. ápr. 1. 09:52
 15/22 anonim ***** válasza:

"van egy olyan elmélet hogy majd ha mi is eljutunk egy olyan szintre akkor csinálunk mi is egy ilyen szimulációt"

Két dolog. Az egyik a "13. emelet" című film...

[link]

pont ezt a témát boncolgatja, szerintem meglehetősen jól.

A másik dolog, az online játékok világa. PL vegyük az EVE Online-t.Egy komplett galaxist szimulálnak, saját gazdasággal, saját birodalmakkal. A jatékosok nagy számának köszönhetően (általában 50 ezer az online játékosok száma) meglepő például az EVE világának gazdasága és a valós világ gazdasága közötti párhuzam, illetve közel azonos működése különösebb programozottság nélkül. Olyannyira, hogy van olyan külföldi intézmény ahol az EVE gazdaságának folyamatain át tanulmányozzák a való világ törvényszerűségeit. Meglehetősen összetett világa van tehát eleve a játéknak, és pont egy olyan törekvés van jelenleg is, hogy fejlesztik a világot magát, és összevonják más online játékokkal. Konkrétan egy FPS játék beágyazásán dolgoznak, így az EVE világában fog játszódni, bár egyelőre csak laza kapcsolat lesz a két játéktér között. Szerintem ezt nyugodtan vehetjük egy ilyesfajta szimulációnak, vagy a kezdeteinek.

maci

2011. ápr. 1. 11:37
 16/22 anonim ***** válasza:

LastOne!

"Miért az anyagba(az a "computer", amiről beszéltek) próbáljuk beletuszkolni a mindentudást...amikor megtehetjük ezt másképpen is?"

A computerek 60 év alatt fejlődtek annyit, hogy megközelítik az emberi agy teljesítményét, és az emberi körömnél jóval kisebb processzorokat gyártanak.

Mi arra a garancia, hogy "anyagként" kell gondolnunk a computerekre a távoli jövőben? Nem állítom hogy ez a te felvetésednél logikusabb, de mindenképp lehetséges, hogy "a tudat" amiről beszélsz lehet akár egy szuper-számítógép is.

http://www.youtube.com/watch?v=EpujTp21cmk&playnext=1&list=P..

PART 1 of 3

2011. ápr. 1. 12:53
 17/22 anonim ***** válasza:

Ez az a rész amiben a computerizált valóság elméletet taglalják:

http://www.youtube.com/watch?v=b_Nfbbt5kQM&feature=related

2011. ápr. 1. 13:13
 18/22 anonim ***** válasza:

Ezek jutottak eszembe a témáról:

[link]

[link]

2011. ápr. 1. 17:01
 19/22 anonim ***** válasza:
utolsó ezt a képregényt én is olvastam köszi hogy felhoztad mert elfeledkeztem róla és nagyszerű dolgok vannak benne :)
2011. ápr. 1. 18:46
 20/22 anonim ***** válasza:

Kedves Digo.

Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy akár lehet egy szuper számítógép is mindennek a "feje"...csak tudod a szuper számítógép is anyagi megjelenésű...tehát a kérdés nyitva marad...mi szimulálja a szuper computer megjelenését? ha viszont anyagi megjelenés nélkül képzeljük el a szuper számítógépet, akkor meg ott vagyunk, amit én mondtam, hogy egy Elme az, ami szimulálja az anyagi megjelenést, méghozzá önmagából, mivel benne már létezik minden, ha nem is megjelent formában, nem is alakot öltve...és itt most egy személytelen Elméről beszélek, nem egy önkényes valamiről...egy teljes mértékben elfogulatlan, racionális Elméről. ahogyan benned is létezik például egy jegenye fa, de mégsem megjelenve...persze felszínre tudod hozni, de ahhoz gyakorlás is kell ám. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. ápr. 4. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!