Ha baktériumokat ill. más egysejtűeket szeretnék mikroszkóp alatt nézni, akkor hányszoros nagyításra van szükségem?
Figyelt kérdés
2011. márc. 30. 19:31
1/8 habibi válasza:
az függ, h. milyen baktérium és mivel színezed ill. fixálod. vmelyiket látni kisebbnél, valamelyiket csak a legnagyobbnál.
2/8 A kérdező kommentje:
én mondjuk valami lebontóbaktériumra gondoltam
vagy esetleg papucsállatka, óriásamőba vagy zöldszemesostoros
ezekhez milyen nagyítás kéne?
2011. márc. 30. 19:46
3/8 habibi válasza:
azt javaslom, mi mindig úgy csináltuk egyetemen, h. először megkerestük az alanyt a legkisebben, aztán fokozatosan váltottunk a nagyobb felbontásra. a legkisebben is fogod őket látni, de nem tudod őket annyira megnézni, mint mondjuk a legnagyobbon
4/8 A kérdező kommentje:
és nálatok mi volt a legnagyobb ill. legkisebb (nagyítás)?
2011. márc. 30. 20:00
5/8 anonim válasza:
A baktérium meg a papucsállatka ég és föld.Nekem 1400x-os van és baktériumokat aligha lehet látni.
6/8 anonim válasza:
"nagyobb felbontásra. a legkisebben is fogod őket látni,"
Az én gépem 40x-es nagyítással kezd ott nemigen lehet baktériumokat látni.És a nagyítás meg a felbontás teljesen más.
7/8 habibi válasza:
már nem emlékszem, hogy milyen volt a beosztás v. minek nevezik, de mi mindent papucsállatkát meg baktériumot is azon néztük
utolsónak: boccs, h. nem tökéletes a fordításom, csak tudod nehéz ilyen szavakat helyesen kifejezni egy idegen nyelven
8/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek
2011. márc. 31. 19:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!