Milyen oldatban kell tenyészteni baktériumokat?
Tudom, hogy nem fog tetszeni, de ne tenyéssz otthon bacikat! Nem tudhatod, hogy mi nő fel a táptalajodon, lehet, fertőző, veszélyes is! Nagy valószínűséggel megtelepszik rajta a Staphilococcus is, ami kis mértékben a normál flóra tagja, de elszaporodva csúnya fertőzéseket okoz! Egyébként is: a tenyészettel nagyon sterilen kell bánni, nem elég hozzá a petricsésze és táptalaj.
Amúgy agaron tarják általában a bacikat, szerintem patikában utánakérdezhetsz, van-e. De szokták zselatinos táptalajon is tartani a bacikat, én mondjuk tutira húsleveskockával főzném ösze a zselatint, és azon tartanék bacikat.
De mindenképpen olvass alaposan utána a bacik "tartásának" mielőtt bármibe is belefogsz!
Mellesleg az üvegcsének, amiben tartod majd őket, fedél kell, és használat előtt alaposan sterilizálni kell! Tedd egy kuktába egy kis vízzel, tedd rá a kuktára a fedőt, és forrald el a vizet, minimum fél óráig "főzd" benne a dolgokat.
De én akkor sem javaslom, hogy otthon ilyenekkel folalkozz. Olvass inkább könyveket a bacikról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!