Konvex testekre és síkidomokra egyaránt igaz, hogy az egyensúlyi felszíni, ill. kerületi pontok (P) pontosan azok, amelyeknél a távolságfüggvénynek (G-től vett távolság a G csúcsú szög függvényében) lokális minimuma van. A nemegyensúlyiak pontosan azok, amelyeknél lok. maximuma van. A mi síkidomunkra vonatkozó távolságfüggvénynek tehát a feltételünk miatt 1 lokális minimuma és 1 lokális maximuma van.
ÁLLÍTÁS: ekkor van egy G-n átmenő egyenes, mely egy kisebb és egy nagyobb területű (súlyú) részre vágja föl a síkidomot*.
Az általad nem értett rész:
Mivel síkidomról van szó, G-nél egy ceruza hegyére helyezve egyensúlyba kerül. Ez az ÁLLÍTÁS miatt viszont lehetetlen, mert elbillenne a súlyosabb rész felé. Az ovjektumunk tehát nem lehet síkidom.
2. r-p=180 fok (tehát P, R, G egy egyenesre esnek)
3. a minimumpont p és r között van, a maximum nem.
4. azon félperiódus függvény alatti területe, amelyben a minimum van, kisebb lesz, mint azé, amelyben a maximum van. (Én csak SEJTEM, hogy a folytonosság miatt mindenképp van ilyen két pont, valaki erősítsen meg)
Ekkor a PR szakasz kettéosztja a síkidomot, átmegy G-n , és a két kisebb síkidom területe nem egyezik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!