Szerintetek is durva hogy évekig dolgoznak egy űrszondán, majd még évekig tart mire odaér a célhoz, és csak akkor derül ki, hogy értelme volt e 10 éves munkának?
Előző ... Nem ez volt az első mesterséges hold, és a Föld sem mesterséges hold.
Kérdező ez van. A nagy távolságok legyőzéséhez idő kell. Mondhatjuk úgy is, hogy benne van a pakliban. Még mindig jobb különben, mintha mondjuk meghiúsul a felbocsájtás, és az enyészeté lesz az a sokmillió dolláros szerkezet.
Kötekedj nyugodtan, neked szabad, mert te vagy a gábormaci.
Természetesen arra gondoltam, hogy a Földet leszámítva más bolygónak a naprendszerünkben nincs mesterséges holdja.
Gondolom most majd megcáfolod ezt is.
Hogy most perpill van-e, azt nem tudom így hirtelen, de hogy volt az teljesen biztos. Hogy mást ne említsek a Holdat is egy, a Hold körül keringő műhold térképezte fel, de a mars nemrég hírhedté vált autócskáit hordozó egység is tekinthető szerintem műholdnak nyugodtan...
maci
Műholdakkal rendelkező égitestek
(zárójelben az első műhold, az indító ország és az indítás éve)
Föld (Szputnyik-1, Szovjetunió, 1957);
Hold (Luna-10, Szovjetunió, 1966);
Mars (Mariner–9, USA, 1971);
Vénusz (Venyera-9, Szovjetunió, 1975);
Jupiter (Galileo, USA, 1989);
Eros kisbolygó (NEAR, USA, 1996);
Szaturnusz (Cassini, USA, 1997);
Csurjumov-Geraszimenko üstökös (Rosetta, Európa, 2004) – terv;
Merkúr (MESSENGER, USA, 2004) – terv;
Ceresz törpebolygó (Dawn, USA, 2006) – terv;
Vesta kisbolygó (Dawn, USA, 2006) – terv;
Plútó (Pluto-Kuiper Express, USA, 2006) – terv;
Europa hold (Europa Orbiter, USA, 2008) – terv;
Neptunusz (Neptune Orbiter, USA, 2017) – terv;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!