Túlélhetem-e, ha csak ugy minden védőruházat nélkül dolgoznák plutóniummal, és hogyan állithatom elő (mire van szükségem kb 5 kg plutonium előállításához)?
Az életben nem fogsz plutóniumot előállítani, még a legtöbb országnak sem megy :)
A plutónium igencsak radioaktív elem, nem hiszem, hogy menne védőfelszerelés nélkül a túlélés.
Az előállítása viszont nagyon egyszerű... Fogsz némi uránt, beteszed egy tenyésztőreaktorba majd neutronforrás hatására néhány év alatt összegyűlik.
megtudná valaki mondani hogy melyik atomrobbantás volt ez?
A plutónium előállításához olyan felszerelés kell, amihez több milliárd euró befektetésre lenne szükséged, de a nemzetközi tilalmak miatt ha lenne rá pénzed, akkor sem tudnád előteremteni az eszközöket.
Amúgy nem sugárzik valami rettentő erősen a plutónium (a felezési ideje 24000 év, összehasonlításul a rádiumé 1600 év), szóval ólomkesztyűben, ólomköténnyel stb. elvileg elviselhető, a baj viszont az, hogy mint minden transzurán elem, a plutónium is baromi mérgező, ezért jobb zárt körös légzőkészülékkel és egész testet fedő védőruhában szórakozni vele.
A gyakorlatban távirányítású robotkarokkal kezelik inkább.
"Mely hasadó anyagok a legyakoribbak a mai atombombáknál?"
U235 vagy Pu239.
ma 11:50
Ez így ránézésre az Upshot-Knothole Grable-nek tűnik.
18:27
csak vicceltem :D (csak kíváncsi voltam)
Megijedtél XD?
11:50
Ez az,köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!