Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért robban a durranógáz?

Miért robban a durranógáz?

Figyelt kérdés
A térfogatnövekedés szükséges a robbanás kiterjedéhez, tehát romboló hatásához, márpedig itt 2H2+O2=2H2O a sztöchiometriai képlet, (mólszámcsökkenés), tehát elviekben össze kellene húzódnia, pl 22,41x2+22,41 dm3-ból lesz 22,41x2 dm3 gőz, ha feltételezzük, h. egy csepp se kondenzálódik. Akkor még kisebb tf. lenne. Miért robban destruktív m? Még van több ilyen reakció is, de ez elég, h. hol rossz a gondolatmenetem?
2011. márc. 15. 20:41
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Miért? Isten írta?

Láttam olyan ökörséget egyetemi jegyzetekben, hogy fájt.

Konkrétan, definíciószerüen nincs igazad, de legyen, mert ez a kérdés szempontjából mindegy.

A wikipédiát meg könnyü alázni, nehéz tételesen cáfolni.

2011. márc. 16. 15:55
 12/21 Silber ***** válasza:
69%

Te tipikusan az az embertípus vagy aki nem ért a témához, viszont a világ összes kincséért nem hajlandó arra hogy megváltoztassa a fejében azt, amit ő úgy gondol, igaz. Pedig nem.

0.: "Olyan stílusban és annyi hülyeséget írtál, hogy fáradt vagyok így darabonként belemenni. "

Márpedig érdemben reflektálni csak olyanra lehet, amit ismer is az ember. Én vagyok annyira tisztelettudó, hogy elolvasom a másik írását. A "nem akarom hallani" hozzáállás a kiskölykök védekezése. Mellesleg amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.

1.: Fogalmam nincs ki Kinga79, viszont rengeteg helyes válaszát láttam már.

2.: "Értelemszerűen nem kondenzált vízre gondoltam, de olvasd el még párszor, ha nem jött le. "

Én sehol nem láttam, hogy ezt kiemelted volna.

3.: "Mondd azt, hogy az idézett reakció legmelegebb pontján és pillanatában van jelentősége, a kedvenc gőz-gázozásodnak"

Ha feszítőerőt tekintünk akkor igenis van. Mivel egyazon anyag gőz és gáz állapota esetén a parciális nyomás nem egyezik meg, sőt, elég nagy eltérést mutathat (mivel eltérő hőmérsékletű a két állapot).

4.: "Köss bele a wikis csávóba, biztos sík hülye, hozzád képest. "

Nem belekötöttem, hanem a tévedésre hívtam fel a figyelmet. Kötözködni te kötözködsz. Mellesleg nem egy olyan emberről tudok, aki csak szimplán kimásol valamit a középiskolai könyvéből lelkesedés címén, és azt dobja fel. Ez pedig helytelen már csak azon szempontból is, mert kisebb-nagyobb mértékben torzítják a valóságot az egyszerűsítések miatt.

5.: "Esetleg miért nem az ilyen ászok írnak oda? Ja, hogy nem lennél az? "

Ki mondta, hogy nem veszek részt a szócikkek írásában? Tudom hogy rákapnál rögtön erre a mondatra, így mondom, hogy több kémiai lap javításában is részt vettem szervetlen kémia témakörben.

6.: "3-A harmadik, hogy a teknős és a nyílvessző szerű filozófiai szófacsarással próbálsz okosnak látszani, és biztos azt hiszed, minden gáz ideális. "

Ha a tudományhoz nem értessz legalább a humán oldalt képviseld tisztességgel :) Legközelebb megfelelő példát hozz. Mellesleg... Nincs benne semmiféle filozofikusság, tényeket közöltem. A filozófia nem az erősségem...

7.: "PS.: Nálatok a tsz-ben mindenki ekkora tapló, vagy nekem sikerült a két csúcstartót kifognom?"

Nem vidéki a legtöbb paraszt. Mellesleg csak te voltál tapló, nem mi :)

8.: "Láttam olyan ökörséget egyetemi jegyzetekben, hogy fájt. "

Ez előfordulhat, viszont ezek nem szinkronizálnak egymással. A részünkről mondottak többszörösen lektorált könyvekből visszakereshetők. Szívesen ajánlom Liszi János - Fizikai kémia c. könyvét.

9.: Azok tituálják homoszexuálisnak a másikat és kapálóznak hasonló kifejezésekkel, akik nem tudnak érdemben mit reflektálni az észérvekre és a tényekre. Majdnem olyan, mint a tipikus női válasz... "Csak (elnézést a hölgyektől)."

Összefoglalva: te kérdéssel fordultál a gyik olvasóihoz, amire meg is kaptad a választ. Nem értem, miért nem vagy hajlandó elfogadni azt, amit két ember is alátámaszt (nem bölcsészek). Megkérdezhetem, hogy te milyen módon kapcsolódsz be a tudományokba? Végzettség? Érdeklődés? Discovery?

2011. márc. 16. 17:29
 13/21 anonim ***** válasza:

"Azok tituálják homoszexuálisnak a másikat és kapálóznak hasonló kifejezésekkel, akik nem tudnak érdemben mit reflektálni az észérvekre és a tényekre. Majdnem olyan, mint a tipikus női válasz... "Csak (elnézést a hölgyektől).""

Az első részre: valóban akinek nincs érve, azok kö.csögözik, b.uzizzák le a másikat. Gondoltam ,hogy valaki beleköt a gázba, mert sokan nem tudják mi az a kritikus hőmérséklet. A víz esetében kedves kérdező : 374 C fok.

A második részére:

Igazad van, tényleg tipikus női válasz. A férjemnek én is néha ilyen stílusban válaszolok, persze nem szakmai dolgokban. Hülyét is kap tőle. Ilyenek vagyunk és kész. :D

2011. márc. 16. 20:44
 14/21 A kérdező kommentje:

>Megkérdezhetem, hogy te milyen módon kapcsolódsz be a tudományokba?<

Megkérdezheted. Vörös lennél mint a rák, szégyenedben ha leírnám.

Amúgy a buzgánykodást te kezdted , pajkos, én csak elhárítottam.

Bocs, de mikor választ várok a kérdésre, nem egy skizofrén szófosó nárcisztikus ömlengésére és kioktatására, hanem csak a durranógázra voltam kíváncsi.

Na gőzt, gázt kiereszt, pirosat nyom...most.

Dumcsi vége.

2011. márc. 16. 21:11
 15/21 A kérdező kommentje:
Illetve, a harmadik pontodnak utána kell néznem a durranógáz képződési hőmérsékletén.
2011. márc. 16. 21:18
 16/21 anonim ***** válasza:

"Na gőzt, gázt kiereszt, pirosat nyom...most.

Dumcsi vége."

Végre rájöttél mit kell tenned.

2011. márc. 16. 21:57
 17/21 A kérdező kommentje:

"Ilyenek vagyunk és kész." :D

Már kik? A nők?

Hál'istennek, mem mind, mert akkor kihalt volna az emberiség.

Igazad van kedves mch. px. phd, ti nem tudtok pirosat nyomni, hülyeséget írtam.

És most ráadásul kell még írnod, h. tiéd legyen az utolsó szó...vagy így hagyni...de legalább meglett a Négyjegyűd.

2011. márc. 17. 04:26
 18/21 A kérdező kommentje:

Pajkosnak.

Míg el nem felejtem- kénytelen voltam megnézni, a durranógáz 2000 C fok feletti lesz és ha hiszünk mch.px phd Kingának, 374 C fok a víz kritikus hőmérséklete.

Akkor, bár már az elején offtpic volt de hogyan is állunk a parciális nyomásokkal, gőz és gáz esetén ?

Tényleg van itt gőz és gáz? 2273,16 K fokon, 0,1 MPa nyomáson, n=2, a reakció intenzitásának csúcsán?

Egyébként, amíg a paraszt stílusotok , és perverz csábítások ellen védekeztem,(amit Pajkos, egy egyértelmű félreütésemet kihasználva terjesztett elő), saját magamnak kellett kiszámolni a 2000 C-on leledző 2 mól...már félek...gáz térfogatát ha p újra 0,1 MPa és MAGAMNAK válaszolni, hogy kiterjed a 3,14csába és ez okozza a destruktivitást.

Fasza ez a gyík., olyan fejtsd meg magad típusú.

Amúgy a döglött nyúl hasonlat-,döglött, hogy miért, azt mint fizikában (is) istennek tudnod illene.Segítségként írom, keresgélj a www.idokep.hu oldalon erre> 6c sebességű mozgás, ill. interferencia , ok-okozat.

Na most! dumcsi vége, pirosat ti nyomtok, mer' mér' ne?

2011. márc. 17. 05:38
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

tegnapelőtt 23:51 vagyok:

Kiszámoltam csak a te kedvedért a NAGYJÁBÓLI térfogatnövekedést. A számolásban jócskán vannak elhanyagolások, feltételezések, de ez nagyságrendi eltérést nem okoz.

Vegyünk 2mol hidrogént és 1 mol oxigént, standard nyomáson és 100°C-on. Ennek térfogata: V=91,82dm^3

Víz égéshője -242kJ/mol, mivel 2 mol keletkezik, ezért a felszabadult energia körülbelül 484kJ. (a standard és a 100 fokos kiindulási gázok entalpiájával hadd ne bajlódjak) A víz fajhője 2,090J/gK. Mivel 36g víz keletkezett, ezért a hőmérséklet 484.000/36=13444K-el emelkedik a robbanás pillanatában. (izolált rendszert feltételezve) Az adatok birtokában ha behelyettesítünk a tökéletes gáz egyenletébe (tudom, ez már rég nem tökéletes gáz, de itt ígyis csak a nagyságrend mutatása a lényeg, nem a pontos számok, úgyhogy arra jó), kijön, hogy a nyomás a robbanás pillanatában körülbelül 2,5MPa, tehát a légköri nyomás huszonötszöröse! Na ezért durran a durranógáz.

Majd fizkém ZH előtt kiszámolom a pontos értékeket is, gyakorlásnak tökéletes lesz. :D

2011. márc. 17. 14:32
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszi, ilyen válaszokra számítottam már az elejétől!

Nekem is többszörös V2 jött ki, de durvábban számoltam,és T2=2300 K-nel.

Így is világos lett , hogy többszörösére növekszik a V2.

Azt nem értem, hogy a 3,14csába fölemelkedő hőmérséklet- mikor a miszikus tisztelettel övezett 374-rőr 375-re növekszik, akkor mi van itt, miért fontos ez itt, ha a hőmérséklet-növekedés megy tovább mint a gyorsvonat.

Arra lennék kíváncsi, van -e jelen pédában szerinted szerepe a magad által is"lájkolt" gőz-gázozás bemelésének.

Ha nincs , miért baszogatott napokig Pajkos és DR.DR.mch.px.phd79Kinga .

Köszönöm, már a második épkézláb választ adod a kérdésemre.(vagy 10ből, de ez nem a te hibád).

2011. márc. 17. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!