Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Teljesen légüres térben a...

Teljesen légüres térben a távolság mint olyan, hogyan értelmezhető? Mi a tér?

Figyelt kérdés

Szóval tegyük fel, hogy van egy zárt edényünk, amiben tökéletes vákuum van. Az edény falai között ilyenkor semmi nincsen, mégsincsenek összepréselődve. Tehát valami mégis van ott, de micsoda? Sötét anyag? Mi egyáltalán a tér?

(trolloknak: igen, hajnal 4-kor nekem ilyennel kell foglalkozni)

2011. márc. 12. 03:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom van egy kis fogalomzavar. A vákuum nem azt jelenti, hogy megszűnik a tér, hanem hogy nincs az adott térrészben sem levegő, sem más anyag ami kitölti. (Persze olyan hogy tökéletesen anyagmentes tér nem létezik.)

Azaz a vákuumban is ugyanannyi 1méter, mint máshol.

2011. márc. 12. 07:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Ahogy az első mondta: attól, mert két pont között nincs semmi, attól még a TÉR ott van :)
2011. márc. 12. 08:01
 3/11 anonim ***** válasza:

A tér nem tűnik el. Viszont a kuktád ha gyengébb anyagból van akkor összepréselődik, de az anyagnak nincs különösebben köze a térhez ebben a megközelítésben. De ha máshogy teszed fel a kérdést akkor rengeteg összefüggést találhatunk.

JustFeelGood

2011. márc. 12. 09:15
 4/11 anonim ***** válasza:

09:15 Egy kukta kibír jópár atmoszféra nyomást magában. Kétlem, hogy 1 bar nyomáskülönbségtől összeroppanna...

A valaminek nem kell anyagnak lennie, de olyan nincs, hogy teljesen légüres tér. Mindig van ott valami, az edényed is párolog (egész pontosan szublimál) egy kicsit. De ha más nem, kvantumfluktuáció biztos lesz.

2011. márc. 12. 09:39
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

a tér valójában érzet. és azért észlelhető, mivel a tapasztalat során kontrasztban, viszonyítva egymáshoz jelennek meg a dolgok az érzékeink által, mint álomban..ott sincs távolság, de térérzet pedig van. ha érzékelés nincsen meg, nincsen értelme térről beszélni. lásd mély alvás...számodra nincsen sem tér, de még idő sem ekkor...persze túl lehet misztifikálni, hogy a tér önmagában is létezik és abban vannak benne a dolgok...de semmi hatása nincsen az égegyadta világon, a tér egy fogalom, ahogyan az idő is.

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. márc. 12. 09:40
 6/11 A kérdező kommentje:

Sir Butcher:

És a tér miből van? :)

Továbbra is csak ott tartunk, hogy az edény falai között nincsen semmi, csak egy "tér"-nek nevezett valami, amit nem tudunk meghatározni, hogy mi.

Digo

Nem mondtam ilyet, hogy a tér is eltűnik. Pont arra kérdeztem rá, hogy ami ott marad, az micsoda. Amit én írtam, hogy az edény falai között ilyenkor semmi nincs, azt arra értettem, hogy mondjuk haladunk kívülről befelé: Fe-Fe-Fe-Fe-SEMMI(mivel nincs anyag)-Fe-Fe-Fe-Fe Így, ha pusztán anyag szempontjából nézzük, vehetjük úgy, hogy az edényünk összeroppant, mivel a falai között nincsen semmi. Valójában persze nincs összeroppanva, mivel a semmi (tér) az ott van. DE AZ MICSODA???

2011. márc. 12. 12:40
 7/11 anonim ***** válasza:

Hogy a tér micsoda?

Ezt egyesek évekig tanulják az egyetemen, ne várd el, hogy leírják neked.

De konyhanyelven szólva a teret az anyag(energia) hozza létre. Ha nincs anyagod, akkor nincs értelme a térnek sem.

A te esetedben az edény két fala határozza meg a teret(hiába szívtad közüle a levegőt.)

2011. márc. 12. 13:41
 8/11 anonim ***** válasza:
A tér egyszerűen a 3 dimenzió. Hosszúság, szélesség, mélység. Ez a tér.
2011. márc. 15. 00:13
 9/11 A kérdező kommentje:

Én arra jutottam, hogy a tér egy olyan részecskékből áll, amiknek tömegük nincs, viszont kiterjedésük van. (mint ahogy léteznek olyan részecskék, amiknek kiterjedésük nincs, de tömegük igen)

Hülyeség - nem hülyeség?

2011. jún. 6. 14:47
 10/11 anonim ***** válasza:

a tér anyag által van, ha viszont nincs anyag(bármilyen részecske), akkor tér sincs, bár ezt leírta egy korábbi válaszoló, ahogyan én is...tehát igazad van, tényleg részecskékből áll, hiába van tömege, hiába nincs...tehát nincsen olyan a fizikai univerzumban ,ahol nincsen anyag, szóval jól látod szerintem a helyzetet, valami van "ott". :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 6. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!