Ha az energia nem keletkezik semmiből, akkor hogy lett?
Nem lett, hanem örökké van. A poláris gondolkodás miatt operálunk olyan fogalmakkal, mint semmi/valami, kezdet/vég, stb. Az idő képzetét a megfigyelő hozza létre.
Az ősrobbanás is csak egy elmélet, ami jobb hiján épült be a köztudatba. Több a kérdés mint a válasz. Ez van.
Kedves utolsó.
Szerinted ha az energia nem "mindig volt", akkor, hogyan keletkezett? Nem kész tudományos levezetést kérek, csak egy elméletet. Mivel cáfolod azt, hogy mindig létezett volna, gondolom van jobb tipped.
Az univerzum teljes energiája valószínűleg 0, mivel a gravitációs energia negatív előjelű, és ez kompenzálja a világegyetemben lévő anyag és sugárzás pozitív energiáját.
"Valószínűleg", mivel az ezzel kapcsolatos kutatások a hosszú évtizedes kutatómunka ellenére folyamatosan zajlanak a mai napig.
"Persze, tudományos elmélet, én is igy értettem. Az ismételgetés tette naggyá."
A kozmikus háttérsugárzás felfedezése tette az elméletet naggyá, mivel időben visszafelé egészen addig a pontig bizonyítékot találtunk az elmélet helyességére, hogy a világegyetem átlátszóvá vált az elektromágneses sugárzás számára
Ez akkor történt, mikor a világegyetem eléggé lehűlt ahhoz, hogy az anyag plazmaállapotból kilépve megalkotta a hidrogén-, és héliumatomokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!