Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha az energia nem keletkezik...

Ha az energia nem keletkezik semmiből, akkor hogy lett?

Figyelt kérdés
2011. márc. 10. 22:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Volt.
2011. márc. 10. 22:23
 2/11 anonim ***** válasza:
58%

Nem lett, hanem örökké van. A poláris gondolkodás miatt operálunk olyan fogalmakkal, mint semmi/valami, kezdet/vég, stb. Az idő képzetét a megfigyelő hozza létre.

Az ősrobbanás is csak egy elmélet, ami jobb hiján épült be a köztudatba. Több a kérdés mint a válasz. Ez van.

2011. márc. 10. 22:24
 3/11 Tom Benko ***** válasza:
Energia, mint olyan, nincs. Állapot van, amit az energia nevű mennyiséggel jellemzünk. Ennek következtében nem is keletkezett semmiből.
2011. márc. 10. 22:47
 4/11 Tom Benko ***** válasza:
@22:24 Az ősrobbanás tudományos elmélet, nem jobb híján épült be. Szerintem félreérted a szavak jelentését.
2011. márc. 10. 22:48
 5/11 anonim ***** válasza:
Persze, tudományos elmélet, én is igy értettem. Az ismételgetés tette naggyá.
2011. márc. 10. 22:55
 6/11 valaki234 ***** válasza:
51%
Volt.
2011. márc. 11. 13:47
 7/11 anonim ***** válasza:
Tom Benko az egyetlen, aki érti, amit mond, a többiek csak "hívők". Nem ismerős ez a mindig volt dolog valahonnan? Ehhez másképp kellene hozzáállni nem ilyen lerázó szövegekkel, mint a vallásban.
2011. márc. 11. 14:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó.

Szerinted ha az energia nem "mindig volt", akkor, hogyan keletkezett? Nem kész tudományos levezetést kérek, csak egy elméletet. Mivel cáfolod azt, hogy mindig létezett volna, gondolom van jobb tipped.

2011. márc. 11. 20:41
 9/11 Csabu_ válasza:

Az univerzum teljes energiája valószínűleg 0, mivel a gravitációs energia negatív előjelű, és ez kompenzálja a világegyetemben lévő anyag és sugárzás pozitív energiáját.

"Valószínűleg", mivel az ezzel kapcsolatos kutatások a hosszú évtizedes kutatómunka ellenére folyamatosan zajlanak a mai napig.

2011. márc. 11. 23:01
 10/11 Csabu_ válasza:

"Persze, tudományos elmélet, én is igy értettem. Az ismételgetés tette naggyá."

A kozmikus háttérsugárzás felfedezése tette az elméletet naggyá, mivel időben visszafelé egészen addig a pontig bizonyítékot találtunk az elmélet helyességére, hogy a világegyetem átlátszóvá vált az elektromágneses sugárzás számára

Ez akkor történt, mikor a világegyetem eléggé lehűlt ahhoz, hogy az anyag plazmaállapotból kilépve megalkotta a hidrogén-, és héliumatomokat.

2011. márc. 11. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!