Jól számoltam? (fizika)
Figyelt kérdés
Az Európa holdon a víz aljáról elindul egy hidrogéncsepp. Erre a cseppre ható erők eredője F=V*ró(víz)*g-k*A*1/2*ró(hidrogén)*v^2-ró(hidrogén)*V*g és gyorsulása a=F/m. Akkor a legnagyobb a sebesség, amikor a gyorsulás nulla, igaz? Nekem erre kb. 2,15km/s jött ki. Az Európán a szökési sebesség 2,025km/s. Ez a buborék kiszáll az űrbe, igaz?2011. márc. 3. 17:38
1/4 anonim válasza:
Ha folyékony hidrogéncsepp lenne akkor köré fagy a víz és lesüllyed, ha gáznemű akkor a felhajtóerő emeli de biztosan nem 2,15 km/s-sel, inkább max pár méter másodpercenként.
Ha viszont az egyes h molekulák mozgási sebessége (hőmozgása) érdekel akkor tudni kell a hőmérsékletet is.
2/4 A kérdező kommentje:
Igazad van, a képletben rosszul írtam, mert nem ró(hidrogén), hanem ró(víz) és így már csak 76m/s lesz.
2011. márc. 3. 19:06
3/4 anonim válasza:
Ha felfelé megy a hidrogéncsepp, akkor a közegellenállási erő ellentétes a felhajtóerővel.
4/4 A kérdező kommentje:
Igen, ez a k*A*1/2*ró(víz)*v^2
2011. márc. 3. 20:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!