A Mount Everest csúcsán két teknős héjú szervezeteket találtak. Hogy került oda fel?
Azt ugyan nem tudom, meg azt hiszem itt részletes magyarázathoz kevés a hely, de NOÉ bárkáját az ARARÁTban jó magasan vélik felfedezni.
Jó lehet a válaszom: vízözön...
Így önmagában nem nagyon lehet válaszolni a kérdésedre, mert nem elég pontos (pontosan hol, pontosan mit találtak...). Ha ezek fosszíliák, akkor az a magyarázat, hogy a Himalája valaha tengerfenék volt, és aztán a tektonikus lemezmozgások miatt gyűrődött fel. De persze a konkrét élőlény imeretében más magyarázatok is előfordulhatnak, pl az is, hogy hamisítványról van szó, vagy ilyesmi.
Egy biztos: Noé és a bárka egyetlen tudományos igényű magyarázatban sem fog szerepelni.
A Himalája mészkőhegység, úgy keletkezett hogy India belement Ázsiába és felgyűrte maga előtt a kontinentális lemezt. Nem csak teknős, hanem trilobita meg más egyéb kövületek is vannak benne.
Első: Részletesebben leírnád, hogy mire gondolsz?
Köszi az eddigi válaszokat skacok!
Jah, nem csak teknőshéjúakra értettem, likacsoshéjúak is, stb.!
De hogy került mégis fel?
Majd megosztom ide a biosztanárom véleményét is, ami erősen megcáfolja az első hozzászóló véleményét, de előbb szeretnék még válaszokat kapni!
Az első: amerikai, talán műholdfelvételen az Ararát hegységben feltűnt egy hajó (inkább persze teknő, bödön) formájú képződmény körvonala. Egyszer módjában állott (többször nem engedték oda) egy amerikai csapatnak megkutatni a területet (ultrahang, rezgések stb. , de nem ásás) és úgy gondolták ez lehet Noé bárkája. Persze ó írásokban ennek megerősítését is vélték felfedezni.
Mi a valóság, mi a legenda, mi a képzelődés (mint Morvainak Petőfi Barguzinban) azt nem tudom.
A Noé Bárkája történet annyi sebből vérzik, hogy az igazán bolond aki elhiszi...
A Himalája gyűrthegység, a kövület már a kőzetben volt azelőtt, hogy felgyűrődött volna. Ennyi a történet.
Utolsó válaszolóhoz:
Logikus a válasz, de ez így volt? Mármint részetekről biztosak vagytok benne?
Tudom, hogy nem lehet rámondani, hogy 100%, mert nem!
Kérdező:
Gondold végig, hogy hogyan lehetett volna máshogy. Tegyük fel, hogy a Mount Everest azóta létezik, mióta a Föld. Akkor hogyan boríthatná el a tenger? Hol van annyi víz a Földön? Azt tudjuk, hogy az esők valójában a tengerből jönnek. Ahhoz, hogy egy 8000 méter magas hegyet elöntsön a tenger, az kellene, hogy az egész bolygót 8000 méteres rétegben víz borítson. Ennek a víznek a semmiből kéne érkeznie, és a semmibe is kéne távoznia, hiszen jelenleg összesen nincs ennyi víz a Földön.
Arról nem is beszélve, hogy ha a Földön hirtelen ekkora tömeg megjelenne, akkor az hogyan vefolyásolná a keringési adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!