Épülhet a Holdbázis? Találtak jeget, hidrogént, metánt, stb.
Első:
A levegő tényleg nem kell, az oxigén az ami kell, az pedig ugye van a jégben is. Amúgy sem a lélegzés a fő akadály, az anyagok más célra kellenek.
Második:
"Nem lesz ott bázis, merthogy marha drága felépíteni meg úgy fenntartani is, értéke viszont alig van."
Az nem vitás, hogy drága, de a szakemberek szerint az sem vitatható, hogy az értéke felbecsülhetetlenül NAGY.
Ezt a fúziót kicsit eltúlzod, de értem mire gondolsz.
(Hidrogénből hélium lesz) Nem feltétlenül nélkülözhetetlen, de jó lenne, az biztos.
Szerintem sohasem lesz holdbázis.
Az űrkutatás egy borzasztóan XX. századi dolog, a XX. század hitte azt, hogy a fejlődés az egyre nagyobb sebességekről, méretekről, távolságokról szól. Csakhogy nyersanyag- és energiahiány van, a közeljövőben ez csak fokozódni fog, és ezért valószínűleg az emberiségnek azzal kell foglalkoznia, hogy a Földön rendezkedjen be jobban, a terjeszkedés lehetősége nem lesz adott.
A technikai fejlődés évtizedek óta lassul, lehet, hogy már nem lesz több nagy technikai forradalom, akkor pedig sci-fi űrkutatás sem lesz soha.
Esetleg ha az anyagtudomány elér néhány nagyobb áttörést, pl. (ez csak sci-fi) grafénből vagy más újfajta anyagokból a fémeknél szilárdabb és könnyebb szerkezeteket tud csinálni, akkor olcsóvá válhat az űrkutatás, de ehhez olyan technikai forradalom kellene, ami ma még nincs a látóhatáron.
Ami a fúziós energiát illeti, arról meg 60 éve csak a duma megy. Mindig "küszöbön áll" a felfedezése, mindig újabb és újabb dollármilliárdokat ölnek bele, de semmi eredmény. Én nem hiszek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!