Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a véleményetek a teóriámról?

Mi a véleményetek a teóriámról?

Figyelt kérdés

Azon gondolkoztam, hogy az évszakok eltolódtak, emiatt hibás az ember által alkotott időképzés.

Szeptemberben még 30°C van, és márciusban még esik a hó.

Ebből adódóan gondoltam, hogy elcsúsztak az évszakok.

Ezt leginkább a környezetszennyezésnek tudható be a tudósok, és tudósítások szerint. De ha ez így van, akkor a vulkánkitörések okozta szennyezés miatt jóval gyorsabb folyamat lenne szerintem. Mivel azt állítják könyvek, hogy egy kitörés nagyobb szennyezést csinál, mint az ember eddig összesen.

2011. febr. 22. 15:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A nagyapám idejében még előfordult olyan, hogy befagyott a Duna, és gyalog sétált át rajta. Ritkán volt olyan tél, hogy ne lett volna hó. Mondjuk 50 éve.

Mióta az eszemet tudom, több olyan télre emlékszem, amikor a tél nagyrésze hómentes volt, sőt, emlékszem olyan februárra, amikor rövidnadrágban sétáltam...

Megvannak a csillagászati okok, ez tény, és senkisem tagadja. Viszont az emberi tevékenység miatt felgyorsult nagyon.

Az a baj ezzel, hogy hülyeségnek tartjuk a klímaváltozást, hogy ezzel elnapoljuk a problémát. Közöljük, hogy nincs, tehát égethetjük tovább a benzint, az olajat, rombolhatjuk tovább a környezetet, nem kell újítani, stb. Pedig de. Kell. Bazinagy lyukat ütöttünk már az ózonrétegen. A szabályozásnak hála kezd "gyógyulni". Ha továbbra is öntjük a levegőbe a gázokat, amikkel előidéztük, már lehet, hogy Európa felett is alig-alig lenne ózonréteg.

De ha most elnapoljuk, elrakjuk a problémát a szekrénybe, hogy "áh, sok hülye tudós, nem értenek hozzá, csak kongatják a vészharangot, mert nincs jobb dolguk" azzal lehet, hogy mire kihúzzuk a fejünket a homokból, akkora kárt okozunk, amit az emberiség már nem fog tudni túlélni. Most csak gondoljatok bele: hány millió év alatt raktározódott el az a rengeteg CO2, amit most mértéktelenül égetünk el? Az, ami millió évek alatt raktározódott el, most nevetséges 300 év alatt visszapöfékeltük a légkörbe. Ez, azt hiszem, tény. És mindezekhez még hozzáadódik az amúgy is létező, csillagászati okok miatt történő felmelegedés, és a hatás csodás lesz. Amikor majd Európában az átlaghőmérséklet negyven fok körül lesz, akkor már hiába bánjuk, és jövünk rá, hogy késő...

Persze, lehet, hogy tényleg fölösleges, és nem is történne semmi. Tehát romboljuk tovább a környezetet, hírből se kutassuk az olcsóbb, tisztább, környezet barátabb energia forrásokat? Bárki bármit mond, bizony a kényelmes olaj nagyon visszaveti az ez irányú kutatásokat, fejlesztéseket, hiszen minek? Ott az olaj, kéznél van, és nem is szennyezi a környezetet (legalábbis nem nagyon, ügye...) tehát nem kell aggódni. Mi a fenének öljünk értékes erőforrást és nyersanyagot a kutatásba, ha fölösleges? Nemde?

Ezért kéne inkább két óvintézkedést megtenni, mint kihagyni őket... Aztán az unokáink majd "áldják" a nevünket, amiért egy igazi földi pokolban élhetnek. Ja, minket nem érint, tehát nincs is? Nincs másik bolygónk, erre kéne vigyázni...

De nem tesszük, hiszen csak hülyeséget mondanak a tudósok, és csak unalmas idejükben papolnak...

Amúgy mágnesesség nem fárad ki, és nem közelít a Föld felé az ég világon semmilyen égitest, ami hatna ránk... Ezeket hagyjuk már, maradjanak csak a világvége elméletek között :)

2011. febr. 22. 22:31
 12/13 anonim ***** válasza:

Van egy önmaga környezetét teljesen átalakító faj, ami 7milliárd példányból áll, és talált egy olyan energiaforrást ami hatékony ugyan de kifejezetten környezetszennyező (rá nézve is), a szénről nem is beszéltem), aztán még szereti szennyezni a vizet, a talajt, imádja a gyomirtót használni (DDT), kedveli a freont és a hajtógázás termékeket (és itt már csak a fejlett világról beszélek), és egyik kedvence a halászat, és az erdőirtás, ezzel is növelve a CO2 kibocsátását. Na most senki ne mondja nekem hogy normális hogy nem kellett 100év sem, de már drasztikusan olvadnak a gleccserek,

[link]

és persze ezt nem verik nagy dobra, de egyre északabbra jönnek a szúnyogok, tűnnek el a madarak, a méhek, táj idegen mediterrán fajok bukkannak fel, másképpen kezd felbomlani a természet rendje, és ha nem is mi okoztuk volna (márpedig ilyen sebességgel, semmilyen természetes változás nem játszódik le)akkor is nekünk kell megoldanunk, és nem ölbe tett kézzel ülni, hogy majd lesz valahogy, mert nem lesz, ahogy elindult a nagy kihalási hullám, úgy mi is ki fogunk halni, ha semmit nem teszünk, ha igen akkor is nagy részünk nem éli túl (aszály, vízkészletek hiánya, klímamenekültek, áradások stb.) egy vulkánkitörés már kismiska ehhez képest.

2011. febr. 23. 02:39
 13/13 A kérdező kommentje:

Remélem nem értette senki se félre, de én csak az ember által alkotott időszabályra gondolok, mint definíció ami megváltozott, eltolódott.

Másrészt abban mindenkinek igaza van, hogy tenni kellene azért, hogy minden téren tisztán éljünk, vagy legalább is amennyire lehet. Megoldás lenne mindenre, de ehhez komoly társadalmi lépésekre van szükség, és komoly irányítói változásokra. Hiába pattognak a kis bolhák, ha a nagy vezetők nem törődnek ezzel az egésszel, csak a jól jövedelmező olajat tekintik fontosnak. Most ismét előszedték a vízzel, azaz hidrogén hajtású motorokat, holott már elég régen, ha jól tudom magyar felmenőink már kitalálták a megoldást, de azok véletlenül eltűntek, vagy megvették őket kilóra.

Sajnos az ember egy olyan lény aki leginkább tisztelet a kivételnek, csak az utolsó pillanatban cselekszik, és ez igaz mindenre.

Biztos vagyok benne, hogy mindenre van megoldás, de ehhez a kapzsi életmódszemléleten komolyan kellene változtatni.

" 3 forinttal csökkent az üzemanyagár, ja ma 5-el emelkedett...."

A jégkorszak is esélyes később, mert minden jégkorszakot egy felmelegedés indít. "A természet mindig egyensúlyra törekszik!"

2011. febr. 23. 09:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!