Milyen szaga van egy pulzárnak?
Figyelt kérdés
2011. febr. 12. 14:16
1/12 anonim válasza:
Azt hiszem ezt elég nehéz megfogalmazni, de ha a néhány 100 fényévre (nem tudom mennyire van egy) lévő spektrumában van kénhidrogén, akkor állíthatom, hogy záptojásszagú.
2/12 anonim válasza:
Úgy tudod legkönnyebben kideríteni, ha nyári vihar kellős közepén felmész egy csupasz dombtetőre, és felállítasz egy nagy 4 méter hosszú vascsövet majd átöleled azt. Lehet elsőre nem sikerül, de ha sokáig próbálkozol biztos megérezheted milyen a rajtad átfutó energia nyaláb illata, hehe :D
3/12 anonim válasza:
Erről a Futurama jut eszembe, abban volt egy ilyen rész, hogy a prof olyan távcsövet épített, amivel meg lehetett szagolni az égitesteket. :D
4/12 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a szagok érzetét ionok keltik. A pulzárok légkörében ugyanúgy mint más csillagokéban sok ionizált gáz van, nyilvánvaló, hogy van szaguk. :D
6/12 poiu válasza:
Ritmikus: hol van szaga, hol nincs, és ez így alternál milliárd évekig.
Amikor éppen van szaga, engem egy Bartók vonósnégyes bukéjára emlékeztet.
7/12 anonim válasza:
Ahogyan pulzál, a fokhagyma és a disznószar között ingadozik.
8/12 poiu válasza:
Kedves Kérdező!
Marcelo88 javaslata nagyon veszélyes, mert tüdőgyulladást kaphatsz a hosszú várakozásban. Tapasztalati tény, hogy ha a rúd hosszát kétszeresre növeled, a siker valószínűsége négyszeres lesz. Tehát 8m, és lehet cső, az könnyebb. Kérlek, tapasztalataidat oszd meg velünk.
Én egyébként esős időben aluminium sárkány szoktam eregetni rézdróton. Felvillanyozó érzés.
9/12 anonim válasza:
Én is hallottam, hogy valami ilyesmit kutatnak ( milyen szaga van a ........-nak az ürben) Szerintem csak ápr.1.-re edzenek a témával a pihentagyuak. Ahhoz, hogy valaki ezt meg tudja állapitani, annak a földi levegővel kevert anyagokat kellene szagolni. De az ott nincs!! ezért a kérdés értelmetlen és megválaszolhatatlan.
10/12 poiu válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!