Tényleg baj van Einstein képletével?
Einsteinről olvastam nemrég minthogy azt mondja hogy minden relatív
közben meg azt is állította hogy a fénynek van egy állandó sebessége
most meg kiderült hogy a fény sem volt minddíg állandó
az univerzum keletkezése idején
na most nem is ez a lényeg
hanem hogy mi is iylen relatívok vagyunk úgy itéljük meg a másikat ahogyan mi látjuk a világot
ergó a világ elég más mint amilyennek mi látjuk valójában
!
tehát nem tudunk mihez viszonyítani csak asját magunkhoz
és ezért döntéseink tévesek
ezt be kell látni
nem tu dom érezhető e a párhuzam Einstein a relativitás és a saját világunk között?
Einstein is tévedett
már nem állja ki az idő folyamát
mert elkövetett egy hibát viszonyított
de ha nem viszonyítanánk akkor meg az a baj hogy nagy bajban lennénk
nem tudnánk hol is állunk ülünk stb most
minden relatív
a fény is
és így baj van a képlettel
e=m*c2
Ilyen hülyeséget sose állított senki, hogy a fény sebessége állandó... Ugyanis minden közegben más.
Azt viszont állították, hogy tömeggel rendelkező részecske nem lépheti át a fény vákumban mért sebességét. Ezzel viszont semmi gond eddig.
Amúgy miért töröd magad általános iskolás fizikatudással azon, hogy megcáfolj egy relativitás elméletet? Nálad okosabbaknak (ami valljuk be a teljes populáció legalább 50%-át érinti és akkor belevettem az afrikai fűszoknyás törzseket is) sem nagyon sikerül, max 1-1 ponton fogást találni rajta.
"einstenről olvastam nemrég minthogy azt mondja hogy minden relatív"
Einstein nem ezt mondta, sőt, nagyjából ennek az ellenkezőjét. Az einsteini relativitáselmélet ugyanis pont azt mutatja meg, hogy hogyan lesznek bármelyik vonatkoztatási rendszerben ugyanolyan alakúak a fizikai törvények. Vagyis Einstein pont azt mutatja meg, hogy a fizikai törvények hogyan abszolútak.
"közben meg azt is állította hogy a fénynek van egy állandó sebessége"
Ezt nemcsak ő állította, hanem Einstein ebből indult ki, mert ez így van :))))
"einstein is tévedett"
Tessék bizonyítani, szerintem fog érni egy fizikai Nobelt a bizonyítás.
"minden relatív a fény is és így baj van a képlettel e=m*c2"
Az e=mc2 nem azt jelenti, hogy minden relatív, hanem azt, hogy az energia=tömeg*fénysebesség*fénysebesség.
Tehát az anyagot ennyi energiává lehet átalakítani.
"Tényleg baj van Einstein képletével?"
Tényleg.... Az a baj vele, hogy a egyszerűsége ellenére nagyon bonyolult következményei vannak, amivel már minden általános iskolás gondolatban eljátszadozhat, és azt hiheti, hogy most hűde fontos dolgokon töri a fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!