Foldrajzot szeretnek tanulni egyetemen. Mire szakosodhatok kesobb?
Erdekelne a klimakutatas, es a foldrajzzal osszefuggo targyak is (gazdasag,szociologia).
Nem Mo.n tanulok.
Milyen eselyeim vannak ezzel az elhelyezkedesre?
Milyen "nehezebb" reszek/targyak vannak a szakon belul?
Elore is koszonok minden hasznos valaszt!
Nos ez nem csak ország, de elsősorban egyetemfüggő újabban. Földrajzként nem tudom földrajzra vagy bármilyen hasonlóra gondoltál e...
Ugyanis pl. ELTÉ-n létezik földrajz alapszak, itt geográfusokat illetve tanárokat képeznek, de meteorológusokat egyáltalán nem, mivel az teljesen más.
Utóbbit (meteorológiát) tudtommal földtudományi alapszakon tanítanak a BSc-s rendszerben.
Földrajzon kívül mi érdekel még?... Fizika/matek mennyire megy? Mert fizika nélkül meteorológiát szerintem ne tanulj, mert annak természetesen az az alapja...
Mondjuk az alapján amit írtál inkább a geográfus az ami neked való, de abban nem tudok többet segíteni, de a földtudományi szakok érdekelnek, akkor arról még írhatok.
a ferjem terkepesz/foldrajz szakon vegzett, most térinformatikus.
a mumustantárgyak kozul nem emlekszem sajnos mi volt a foldrajzhoz, és mi volt a terkepeszethez kapcsolodó :(
nem tudom melyik orszagban tanulsz, igy nem tudom az eselyt az elhelyezkedesre, de szerintem hasznos, sokfele agazhatsz.
Mindharmotoknak koszi a valaszokat.
Walesben tanulok (majd szeptembertol), es 3 szak kozul lehet valasztani Bsc-n:
1.Geography (Urban and Rural change,Landform systems,Investigative Techniques,Global Systems, satobbi tantargyak)
2.Human geography
3.Physical georgaphy (Coastal Environments,City life and country living,,Economic geography,Space, society and difference,Data Processing, satobbi)
valamint Geology.
Elozot veletlenul kuldtem, nem kell figyelembe venni!!!!!!!
Mindharmotoknak koszi a valaszokat.
Walesben tanulok (majd szeptembertol), es 3 szak kozul lehet valasztani Bsc-n:
1.Geography (Urban and Rural change,Landform systems,Investigative Techniques,Global Systems, satobbi tantargyak)
2.Human geography (Coastal Environments,City life and country living,,Economic geography,Space, society and difference,Data Processing, satobbi)
valamint
3.Physical georgaphy- ez meg a geologia kiesett, mert van ilyen Biogeography meg Paleontologia, meg laboratorium...aaaaa!!!!!
Az az igazsag, hogy a matek-kemia-fizika-biosz nem az erossegem, de ne nevessetek ki legyszi, mert viszont a foldrajzot szeretem!!!Meg minorkent nemzetkozi kapcsolatokat is felvennem, majd meg kiderul, hogy birom...
Utolso valaszolotol kerdeznem, hogy a ferjed hol tanult?
Es el tud helyezkedni a vegzettsegevel?
Engem leginkabb a kornyezetvedelem erdekelne, de nem tudom hogy milyen eselyekkel tudnek elhelyezkedni es, hogy ezen belul "mi legyek"?Bar sokan biztatnak, hogy a mai vilagban nagyon hanar szukseg lesz ilyen munkaerore...
Varnek meg hasznos tanacsokat!!!! Kosziiii
Szia!
Második vagyok.
Miért nevetnénk ki? Sokan nem szeretik a fizika/matek/kémia stb-t... :) Azért kérdeztem, mert én geofizikusként végeztem, és tanultunk együtt meteorológusokkal, geológusokkal, csillagászokkal, stb...így ebben talán tudtam volna kicsit segíteni, de ezeknek bizony fizika az alapja (kivéve geológia, dehát a kémia sem lehet leányálom :)
Én még nem BSc-sként végeztem, és külföldön pláne nem tudom hogy megy, de azért arra szerintem számíts, hogy a földrajz alapjaiban is benne van valahol a fizika és matek.
Pl. statisztika nélkül biztos, hogy nincs gazdaságföldrajz, és alapvetően a Föld fizikai folyamatait, mozgását, stb szerintem minimális fizika oktatással alapozni kell... DE ezeket biztos Te is kibírnád és szerény véleményem szerint mindenképp meg is éri, mert érdekes :)
Elhelyezkedés... nos, alapvetően természettudományokban, ha valaki jó, akkor el kell, hogy tudjon helyezkedni, dehát ez nyilván sok mindentől függ.
Geoinformatikusként pl szerintem el tudnál könnyen helyezkedni, de ahhoz is kell "matekos látásmód".
Egyébként az adott egyetem honlapján biztos írják, hogy hogyan lehet elhelyezkedni, ha nem, akkor nézz körül az ELTE/Miskolci egyetem geográfus szak-nál, biztos írnak pár példát későbbi elhelyezkedéshez. (bár ennek a fele nyilván inkább reklám, mint valódi lehetőség :D)
Hát most így ennyi tudtam, sok sikert! :)
utolsó valaszadó vagyok.
A férjem az ELTÉn tanult, először térképész szakos volt, aztan felvette a földrajzot (elég nagy átfedés volt a tantárgyak között, sokat elfogadtak neki).
Kapott munkát, hát, tudod, Magyarországon sose könnyű, de a szakmájában dolgozik (amit én nem mondhatok el magamról), és dolgozott mindig, fokozatosan előrelép, és tényleg azt csinálja, amit szeret. Igazából szerintem ennél többet nem kívánhat az ember. Nem vagyunk milliomosok, de nem keres rosszul (ha nekem lenne most munkám, akkor még félre is tudnánk tenni).
Jajj, koszi, tok aranyosak vagytok!
Kedves 2. valaszolo: koszi a felvilagositast, a multkori uzid utan irtam a sulinak, es egy kedves holgy megigerte, hogy felveszi nekem a kapcsolatot a tancsival meg a diakkorrel (asszem valami olyasmi) es hogy ok majd bovebben elmondjak nekem hogy az egyes szakokon mit kell tudni.
Tudod, az az igazsag, hogy szerintem minden a tanron mulik.Nezd meg en utalom a fizikat-kemiat-bioszt-matekot mert a tanaraink nagyresze csak mondta-mondta-mondta, nem is erdekelte hogy felfogod e vagy valami.A foci tanarunk addig sose ment tovabb amig mindenki 3ra meg nem irta a temazarot! :)
Meg eleg emeszthetoen is adta elo a dolgokat.
Szoval a mumus tantargyakat is meg tudnam valoszinuleg erteni, mert magamtol peldaul tok szivesen olvasgatok ilyen fizikai meg kemiai dolgokat, es ha megertem akkor altalaban nagyon sokaig meg is orzom azokat.
Csak tudod attol felek, hogy igy idegennyleven meg nehezebb lesz! :(
Mindenesetre talaltam ma egy sulit ahol egyetemre keszitenek fel, es valszeg most inditanak foci orakat :D ez egy jel!!! :)
En nem tartom annyira nagyon fontosnak az egyetemet, vagyis hogymondjam, ma mar lehet jobban meg tudnek elni ha nem lenne diplomam, de konkretan en azert tanulnek, mert szeretek tanulni (nem er rohogni!) :D
Kedves 3.hozzaszolo: engem is erdekelne a terkepeszet, es hat igy ismeretlenul is akkor sok sikert neked a munkakereseshez, a parodnak meg gratulalaok, hogy boldog emberken azt dolgozhatja amit szeret :D
Koszi nektek, aztan nemtudom, nem e banjatok ha majd meg jelentkezem kesobb is... !?
Pusz
Szia! Második vagyok ismét.
Hát egyetemen azért már nem _minden_ múlik a tanáron, de nagyon sok az tény... Idegennyelv szerintem csak az elején lesz probléma, de a későbbi előnyök jobban megérik... Hidd el nem leányálom, ha mindent magyarul tanulsz meg, aztán a diplomaírás közepén rájössz, hogy a választott témádhoz egy azaz egyetlen egy cikk nincs magyarul, nem hogy bármilyen nagyobb szakirodalom :D
Max. az lesz kellemetlen, hogy magyarul nem fogsz tudni senkinek arról mesélni, hogy mit tanulsz, mert a szakszavakat csak angolul tudod :D
Szóval sok sikert, és természetesen, ha van kérdésed/híreid, írj nyugodtan! :) Addig is sok sikert!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!